Doorgaan naar hoofdcontent

op zoek naar

Je hebt het al eerder kunnen lezen. Ik voelde me wat ontheemd nu mijn favoriete schrijfplek buitenshuis niet meer zo prettig is. De bibliotheek leek me een mooi alternatief. De koffie smaakt er goed. De sfeer is er prima, maar helaas. De bieb is niet meer geopend op de ochtenden waarop ik tijd heb. En dus gaat de zoektocht verder.

In mijn hoofd moet een nieuwe plek voldoen aan een aantal criteria (in willekeurige volgorde):
- het moet makkelijk lopend of op de fiets bereikbaar zijn (binnen 30 minuten);
- het liefst zit ik er niet alleen, maar het mag ook weer niet te vol zijn;
- het zou fijn zijn als er inspirerende dingen te zien zijn;
- het hele jaar geopend of in ieder geval op de dagen waarop ik ruimte heb in mijn agenda (lees ochtenden);
- ik wil me er welkom voelen, ook als ik schrijf.

En dus ging ik op pad. Ik keek nu eens niet wat er in de stad was, maar keek dichter bij huis. Waarom fietste ik niet naar die ene buitenplaats waar de schilderijententoonstelling regelmatig wisselde? Waarom twijfelde ik toch steeds? Dat vroeg om onderzoek. Ik nam mijn schrijfspullen mee en ging op weg, nog geen 10 minuten fietsen. Vastgeroest aan de HEMA kwam ik nooit op het idee om het zoveel dichter bij huis te zoeken. Ik kwam er wel voor de schilderijen (regelmatig zelfs), maar niet om te schrijven. De eerste keer beviel. Nu nog maar eens een paar keren proberen om te kijken (en vooral voelen) of dit mijn nieuwe schrijfplek buitenshuis zal zijn.

Reacties

Wat een schitterende plek. Zo zie je maar: vaak zijn we op zoek naar de perfecte plek. Wij reizen daarvoor de hele wereld af, om uiteindelijk dat wat je zoekt in je eigen achtertuin te vinden.

Populaire posts van deze blog

Bambook - review

Het is altijd leuk om verrast te worden. Dus toen ik via via een Bambook kreeg, maakte mijn hart een sprongetje. Een paar jaar geleden had ik al eens met iemand een gesprek gevoerd die dit notitieboek echt elke werkdag gebruikte. Ze was dolenthousiast. Toendertijd zag ik wel de mogelijkheden, maar ik dacht niet dat ik het zelf veel zou gebruiken. Het leek me nogal omslachtig om iedere keer weer een foto te maken van alles wat je aan aantekeningen wil bewaren.

Had ik het even mis. Nu ik er een heb, gebruik ik hem intensief en bespaar op die manier veel papier dat ik anders zou weggooien. Het valt me op dat ik veel van de geschreven dingen wis ik zonder dat ik er ooit een foto van heb gemaakt. Maar het is me helaas ook al een keer overkomen dat ik 5 pagina's geschreven had, ervan overtuigd was dat ik wel foto's had gemaakt en de pagina's wiste. Tja... dat gaat me vast geen tweede keer overkomen.


De buitenkant
Mijn Bambook heeft een bamboe omslag. Lekker stevig en dat maakt o…

ik ga verhuizen!

Op 27 januari 2011 schreef ik hier mijn eerste blogpost. Vandaag is het mijn laatste op deze plek. Met heel veel plezier heb ik geschreven over dagboeken en alles wat daar al zo bij komt kijken. Maar ik voelde al een hele lange tijd dat er verandering moest komen. Talloze keren heb ik een nieuw blog aangemaakt, maar geen van die pogingen heb ik ooit echt online gezet. 
Maar vandaag is het de dag. Ik ga verder schrijven op Seizoenskrabbels.

Dank je wel, lieve lezer, voor al je aandacht in de afgelopen jaren. Ik hoop dat je met me mee zult verhuizen.

waar reageer je op?

Stel je voor dat dit jouw keukenla is. Wat gebeurt er dan in jouw hoofd? Wat voel je bij het zien van deze foto?

Mijn eerste reactie is er een van afkeuring en schaamte. Daarna volgt de actie uitstellen: ik doe de la weer dicht en laat het voor wat het is. Ik reageer hiermee op de negatieve gevoelens die ik ervaar. Gevoelens die ik liever niet zou hebben. Het sluiten van de keukenla is eigenlijk niets minder dan het weglopen voor dat gevoel. Dit gebeurt allemaal in luttele seconden. Omdat ik niets aan deze situatie doe, overkomt dit me de volgende keer dat ik de la open het hele proces opnieuw.

Maar het kan ook anders. Ik kan mezelf ook vragen stellen: Welk gevoel levert een schone la me op? Hoeveel tijd kost het me om dit schoon te maken? Met die vragen reageer ik op dat wat ik eigenlijk wil: genieten van een schone la.

Hoe kun je dit voorbeeld nu gebruiken bij bijvoorbeeld schilderen, tekenen of schrijven? Observeer eens bij jezelf wat er gebeurt als je "weer niet" geschr…