Doorgaan naar hoofdcontent

vooraankondiging: plak-en-schrijf tiendaagse 2011

Plak en Schrijf!

Van woensdag 5 oktober a.s. tot zaterdag 15 oktober organiseer ik de Plak-en-Schrijf Tiendaagse. Je kunt gewoon thuis vanachter je eigen bureau mee doen. Je hebt de volgende dingen nodig: wat oude tijdschriften, lijm, schaar, wat pennen/stiften en een dagboek om je plaksels in te plakken. Het zou geweldig zijn als deelnemers hun werkstukken zouden willen delen, maar lekker anoniem blijven mag natuurlijk ook!

Reacties

Wat een leuk idee! Ik ga meedoen en heb meteen een berichtje hierover op mijn site gezet, met een verwijzing naar jouw weblog.
Hartelijke groet,
Sarine
Christel zei…
Ja, gaaf, ik doe mee. Even een vraag, hoe heb je dat gedaan, een pdf bestand die bij mij op de computer dan opent? Handig namelijk :)
Christel zei…
Nog een vraag. "Zit' je ook op twitter? Zoja, mijn account is http://www.twitter.com/christelnolle
Leuk, ik doe mee

Groetjes
Brigitta
Marleen Smit zei…
Dat is een leuk idee! Ik schrijf het in mijn agenda.
Marmod zei…
Ja leuk, ik sluit aan!
Bianca Nolle zei…
Jaha knippen, plakken en schrijven. Doe ik graag aan mee.
Aline zei…
Ik ga er over nadenken... met name omdat ik dan even wat tijdschriften moet gaan regelen... kom er nog even bij je op terug...
Prenter zei…
Ja, leuk! Ik ga ook mee doen!
@ Sarine: Alvast bedankt!
@ Christel: Nee, ik heb nog geen Twitter. Vrees dat ik dan helemaal niet meer achter mijn computer vandaan kom. Maar wie weet komt het nog!
@ Aline: Misschien eens in je omgeving vragen of iemand nog oude tijdschriften voor je heeft. Spaar evt. ook folders de komende tijd.
Angela zei…
Het wordt saai... Maar wat een ontzettend leuk idee! Ik ga ook meedoen!
Annemieke zei…
Ook ik doe graag mee! Leuk!!!
Anky zei…
Wat heerlijk lijkt me dat! Ik doe ook graag mee en ik zal de deelnemers van mijn levenskunstdagboek op de hoogte brengen. Wat een mooie aanvulling zal dat zijn.
Aline zei…
Nou ik weet het zeker hoor, ik schrijf me in en zal van de week ook even reclame voor je maken... ;)
Aline zei…
Ik heb even reclame voor deze leuke uitdaging gemaakt: http://www.alineblogt.nl/2011/09/plak-en-schrijf-10-daagse
Anoniem zei…
Ik wil ook wel meedoen maar ik ben een beetje bang dat ik niet genoeg tijd ga hebben maar ik zie wel. Ik zal ook een berichtje achter laten op mijn weblog.
@ voeteninhetwater: Misschien kun je het een paar keer proberen (of een). Alles is goed, alles mag!
Anoniem zei…
Bedankt! Ik ga het zeker proberen hoor :-)
Anoniem zei…
Ik ben ook van plan mee te doen, lijk me een leuke uitdaging .


groetjs Chelo
Anoniem zei…
Wil graag meedoen omdat het me erg leuk lijkt.
groet, Cece
Anoniem zei…
ik denk er ook even over na misschien doe ik ook wel mee.
kitty zei…
Wat enig! En fijn dat die forse stapel tijdschriften van pas komt

Populaire posts van deze blog

Bambook - review

Het is altijd leuk om verrast te worden. Dus toen ik via via een Bambook kreeg, maakte mijn hart een sprongetje. Een paar jaar geleden had ik al eens met iemand een gesprek gevoerd die dit notitieboek echt elke werkdag gebruikte. Ze was dolenthousiast. Toendertijd zag ik wel de mogelijkheden, maar ik dacht niet dat ik het zelf veel zou gebruiken. Het leek me nogal omslachtig om iedere keer weer een foto te maken van alles wat je aan aantekeningen wil bewaren.

Had ik het even mis. Nu ik er een heb, gebruik ik hem intensief en bespaar op die manier veel papier dat ik anders zou weggooien. Het valt me op dat ik veel van de geschreven dingen wis ik zonder dat ik er ooit een foto van heb gemaakt. Maar het is me helaas ook al een keer overkomen dat ik 5 pagina's geschreven had, ervan overtuigd was dat ik wel foto's had gemaakt en de pagina's wiste. Tja... dat gaat me vast geen tweede keer overkomen.


De buitenkant
Mijn Bambook heeft een bamboe omslag. Lekker stevig en dat maakt o…

ik ga verhuizen!

Op 27 januari 2011 schreef ik hier mijn eerste blogpost. Vandaag is het mijn laatste op deze plek. Met heel veel plezier heb ik geschreven over dagboeken en alles wat daar al zo bij komt kijken. Maar ik voelde al een hele lange tijd dat er verandering moest komen. Talloze keren heb ik een nieuw blog aangemaakt, maar geen van die pogingen heb ik ooit echt online gezet. 
Maar vandaag is het de dag. Ik ga verder schrijven op Seizoenskrabbels.

Dank je wel, lieve lezer, voor al je aandacht in de afgelopen jaren. Ik hoop dat je met me mee zult verhuizen.

waar reageer je op?

Stel je voor dat dit jouw keukenla is. Wat gebeurt er dan in jouw hoofd? Wat voel je bij het zien van deze foto?

Mijn eerste reactie is er een van afkeuring en schaamte. Daarna volgt de actie uitstellen: ik doe de la weer dicht en laat het voor wat het is. Ik reageer hiermee op de negatieve gevoelens die ik ervaar. Gevoelens die ik liever niet zou hebben. Het sluiten van de keukenla is eigenlijk niets minder dan het weglopen voor dat gevoel. Dit gebeurt allemaal in luttele seconden. Omdat ik niets aan deze situatie doe, overkomt dit me de volgende keer dat ik de la open het hele proces opnieuw.

Maar het kan ook anders. Ik kan mezelf ook vragen stellen: Welk gevoel levert een schone la me op? Hoeveel tijd kost het me om dit schoon te maken? Met die vragen reageer ik op dat wat ik eigenlijk wil: genieten van een schone la.

Hoe kun je dit voorbeeld nu gebruiken bij bijvoorbeeld schilderen, tekenen of schrijven? Observeer eens bij jezelf wat er gebeurt als je "weer niet" geschr…