Doorgaan naar hoofdcontent

vooraankondiging: plak-en-schrijf tiendaagse 2011

Plak en Schrijf!

Van woensdag 5 oktober a.s. tot zaterdag 15 oktober organiseer ik de Plak-en-Schrijf Tiendaagse. Je kunt gewoon thuis vanachter je eigen bureau mee doen. Je hebt de volgende dingen nodig: wat oude tijdschriften, lijm, schaar, wat pennen/stiften en een dagboek om je plaksels in te plakken. Het zou geweldig zijn als deelnemers hun werkstukken zouden willen delen, maar lekker anoniem blijven mag natuurlijk ook!

Reacties

Wat een leuk idee! Ik ga meedoen en heb meteen een berichtje hierover op mijn site gezet, met een verwijzing naar jouw weblog.
Hartelijke groet,
Sarine
Christel zei…
Ja, gaaf, ik doe mee. Even een vraag, hoe heb je dat gedaan, een pdf bestand die bij mij op de computer dan opent? Handig namelijk :)
Christel zei…
Nog een vraag. "Zit' je ook op twitter? Zoja, mijn account is http://www.twitter.com/christelnolle
Leuk, ik doe mee

Groetjes
Brigitta
Marleen Smit zei…
Dat is een leuk idee! Ik schrijf het in mijn agenda.
Marmod zei…
Ja leuk, ik sluit aan!
Bianca Nolle zei…
Jaha knippen, plakken en schrijven. Doe ik graag aan mee.
Aline zei…
Ik ga er over nadenken... met name omdat ik dan even wat tijdschriften moet gaan regelen... kom er nog even bij je op terug...
Prenter zei…
Ja, leuk! Ik ga ook mee doen!
@ Sarine: Alvast bedankt!
@ Christel: Nee, ik heb nog geen Twitter. Vrees dat ik dan helemaal niet meer achter mijn computer vandaan kom. Maar wie weet komt het nog!
@ Aline: Misschien eens in je omgeving vragen of iemand nog oude tijdschriften voor je heeft. Spaar evt. ook folders de komende tijd.
Angela zei…
Het wordt saai... Maar wat een ontzettend leuk idee! Ik ga ook meedoen!
Annemieke zei…
Ook ik doe graag mee! Leuk!!!
Anky zei…
Wat heerlijk lijkt me dat! Ik doe ook graag mee en ik zal de deelnemers van mijn levenskunstdagboek op de hoogte brengen. Wat een mooie aanvulling zal dat zijn.
Aline zei…
Nou ik weet het zeker hoor, ik schrijf me in en zal van de week ook even reclame voor je maken... ;)
Aline zei…
Ik heb even reclame voor deze leuke uitdaging gemaakt: http://www.alineblogt.nl/2011/09/plak-en-schrijf-10-daagse
Anoniem zei…
Ik wil ook wel meedoen maar ik ben een beetje bang dat ik niet genoeg tijd ga hebben maar ik zie wel. Ik zal ook een berichtje achter laten op mijn weblog.
@ voeteninhetwater: Misschien kun je het een paar keer proberen (of een). Alles is goed, alles mag!
Anoniem zei…
Bedankt! Ik ga het zeker proberen hoor :-)
Anoniem zei…
Ik ben ook van plan mee te doen, lijk me een leuke uitdaging .


groetjs Chelo
Anoniem zei…
Wil graag meedoen omdat het me erg leuk lijkt.
groet, Cece
Anoniem zei…
ik denk er ook even over na misschien doe ik ook wel mee.
kitty zei…
Wat enig! En fijn dat die forse stapel tijdschriften van pas komt

Populaire posts van deze blog

Kunst kijken en je dagboek

Woman and child (Sam Jinks)
Half juni was ik bij de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in de Kunsthal in Rotterdam. Hoewel het best druk was, was er genoeg ruimte om even echt stil te staan bij sommige beelden. Waar ik in het schrijven altijd een beweging van buiten naar binnen maak, is dat in het bekijken van kunst niet anders. Lange tijd stond ik stil bij het beeld Woman and Child van Sam Jinks. Ik zag hoe mensen er even bleven staan en weer verder liepen. Ik zag mensen foto's maken, maar niet echt kijken. Ik telde ook af en toe hoe lang mensen nu werkelijk bleven staan. Niet zo lang dus. Zelf bleef ik staan en dwaalde met mijn blik naar binnen. Wat voelde ik bij dit beeld? En terwijl ik daar stond, rolden de tranen over mijn wangen. 
"Wat raakt je?" vroeg mijn kunstmaatje. In eerste instantie had ik er geen woorden voor, het raakte me. Dat is in feite al meer dan genoeg. De woorden kwetsbaarheid en verbinding kwamen op als omschrijving voor mijn gevoel. Maar er ge…

Schrijf je mee?

Nadat ik 's morgens een rondje heb gewandeld, zit ik graag nog even in de tuin. Ik zie vlinders, hommels, libellen en waterjuffers. Helaas is het aantal bijen de laatste jaren echt heel sterk verminderd ondanks alle "bijenplanten" in de tuin. Maar er zijn ook ontdekkingen, zoals een kleine veldmuis die geniet van de aardbeien en de zwartkop, een vogeltje dat ik nog niet eerder in de tuin had ontdekt. 
Als ik mezelf het cadeau geef om 5 of 10 minuten te gaan zitten en te kijken naar de wereld om me heen, is er vaak veel meer te zien dan ik in eerste instantie dacht. Probeer het maar eens uit. Nog leuker wordt het om daar vervolgens ook eens over te schrijven. Toch heb ook ik niet altijd even veel inspiratie en zijn kleine hulpmiddelen zoals een woordendoosje fijne hulpmiddelen.
Speciaal voor deze zomer heb ik een A4-tje gemaakt met 35 zomerse schrijfopdrachten. Op het inspiratieblad vind je naast de opdrachten ook wat schrijftips en een suggestie om het blad te gebruiken…

tip: gratis schrijfproject 2019

Hoewel ik niet zou bloggen tot eind januari, maak ik voor deze tip een uitzondering. Christine de Vries van Shodo heeft voor haar nieuwsbrieflezers een mooi jaarproject ontwikkeld. Als basis worden citaten van Etty Hillesum gebruikt, waarop je al schrijvend gaat reageren. Mij inspireert het om te schrijven met de wijze woorden van Etty, misschien jou ook wel.

Meer informatie vind je op Shodo.