Doorgaan naar hoofdcontent

afsluiting

Plak-en-Schrijf Tiendaagse 2011

Ik heb genoten van de afgelopen tiendaagse. Het was soms een berg werk om te doen, maar zo leuk! Zet dus voor volgend jaar de tiendaagse alvast maar weer in je agenda. Ook dan zal het van 5 tot 15 oktober zijn. Tot die tijd zal er een wekelijkse plak-en-schrijf komen. Informatie over het hoe en wat vind je op woensdag 26 oktober op deze plek.

Graag wil ik nog even terugkijken naar de afgelopen tien dagen. Het was lang niet altijd even makkelijk om achter mijn tafel te gaan zitten, maar als ik er eenmaal zat dan ontstond er eigenlijk als vanzelf een collage. Misschien waren het niet allemaal kunstwerkjes die ik normaal op mijn weblog zou plaatsen, maar daar ging deze uitdaging ook niet over. Aan het begin van de tiendaagse hoorde ik nog veel innerlijk commentaar over het mooi en lelijk, maar gaandeweg werd dat minder. Het is goed om dat weer eens bewust mee te maken en me echt weer eens gericht te kunnen hebben op het maken van plezier.

Ik heb genoten van al jullie bijdrages. Het is zo mooi om te zien dat iedereen een heel eigen stijl heeft. En als je al LeentjeBuur speelt met een idee, dan wordt het toch nooit hetzelfde als het origineel. Dat vind ik prachtig om te zien. Waar ik op gehoopt had, was dat deelnemers ook bereid zouden zijn om bij elkaar te gaan kijken en een reactie achter te laten. Dat heeft mijn verwachtingen echt overtroffen. Juist die reacties en het doorklikken dragen bij aan het groepsgevoel dat er bij zo'n uitdaging kan ontstaan. Het heeft me ook schrijfinspiratie gegeven. Op heel veel weblogs moet je een codewoord intikken voordat de reactie geplaatst wordt. En die codewoorden waren soms prachtige nonsens waarbij ik hele verhalen kon bedenken. Wat dacht je van "delostma" bijvoorbeeld. Ik zag een verloren moeder voor me: de "lost" ma.

Dus dames: Heel erg bedankt voor alle inspiratie en reacties!

Heb je zelf ook een afsluitend logje geschreven, laat het weten.

Reacties

Ik heb m'n linkje er nog maar weer even bij gezet. Ik heb er ontzettend van genoten. Bedankt!!

lieve groet
Brigitta
Aline zei…
Kriebels & Krabbels, we hadden een zelfde idee, ook ik heb al mijn foto's een plaats gegeven in een laatste log, en wil jou nog even bedanken, en een heel jaar wachten op een tien daagse? kunnen we niet elk half jaar?.. ;)

Ben het met je eens het bij elkaar kijken, reageren, laten weten wat je er van vind, dat heeft inderdaad een groepsgevoel gegeven... heb het gevoel dat ik de afgelopen dagen iets heel moois heb gedeeld met een hele fijne groep meiden... Allemaal bedankt daarvoor...

Enne fijne vakantie Kriebels & Krabbels... tot de de zesentwintigste dan kom ik weer meelezen...
Yvonne zei…
Ik vond het erg inspirerend, leuk om meegedaan te hebben!
Annemieke zei…
Ook ik vond dit geweldig! Bedankt allemaal!
Anoniem zei…
wauw wat een werk. volgende keer doe ik ook mee... wellicht wat andere resultaten omdat ik aan de andere kant van de aardkloot woon, Perth Western Australia... :) Maar wellicht leuk om ook e.e.a uit het buitenland te ontvangen toch? :)
@ Chantal: Lijkt me heel erg leuk!
Heldinne zei…
het was geweldig, en ik blijf nog even doorgaan, vind 't zo heerlijk!
Ina zei…
Oh eh ging even iets mis geloof ik....;-) ik heb dan wel niet meegedaan maar vind het een superidee!

Populaire posts van deze blog

Kunst kijken en je dagboek

Woman and child (Sam Jinks)
Half juni was ik bij de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in de Kunsthal in Rotterdam. Hoewel het best druk was, was er genoeg ruimte om even echt stil te staan bij sommige beelden. Waar ik in het schrijven altijd een beweging van buiten naar binnen maak, is dat in het bekijken van kunst niet anders. Lange tijd stond ik stil bij het beeld Woman and Child van Sam Jinks. Ik zag hoe mensen er even bleven staan en weer verder liepen. Ik zag mensen foto's maken, maar niet echt kijken. Ik telde ook af en toe hoe lang mensen nu werkelijk bleven staan. Niet zo lang dus. Zelf bleef ik staan en dwaalde met mijn blik naar binnen. Wat voelde ik bij dit beeld? En terwijl ik daar stond, rolden de tranen over mijn wangen. 
"Wat raakt je?" vroeg mijn kunstmaatje. In eerste instantie had ik er geen woorden voor, het raakte me. Dat is in feite al meer dan genoeg. De woorden kwetsbaarheid en verbinding kwamen op als omschrijving voor mijn gevoel. Maar er ge…

Schrijf je mee?

Nadat ik 's morgens een rondje heb gewandeld, zit ik graag nog even in de tuin. Ik zie vlinders, hommels, libellen en waterjuffers. Helaas is het aantal bijen de laatste jaren echt heel sterk verminderd ondanks alle "bijenplanten" in de tuin. Maar er zijn ook ontdekkingen, zoals een kleine veldmuis die geniet van de aardbeien en de zwartkop, een vogeltje dat ik nog niet eerder in de tuin had ontdekt. 
Als ik mezelf het cadeau geef om 5 of 10 minuten te gaan zitten en te kijken naar de wereld om me heen, is er vaak veel meer te zien dan ik in eerste instantie dacht. Probeer het maar eens uit. Nog leuker wordt het om daar vervolgens ook eens over te schrijven. Toch heb ook ik niet altijd even veel inspiratie en zijn kleine hulpmiddelen zoals een woordendoosje fijne hulpmiddelen.
Speciaal voor deze zomer heb ik een A4-tje gemaakt met 35 zomerse schrijfopdrachten. Op het inspiratieblad vind je naast de opdrachten ook wat schrijftips en een suggestie om het blad te gebruiken…

tip: gratis schrijfproject 2019

Hoewel ik niet zou bloggen tot eind januari, maak ik voor deze tip een uitzondering. Christine de Vries van Shodo heeft voor haar nieuwsbrieflezers een mooi jaarproject ontwikkeld. Als basis worden citaten van Etty Hillesum gebruikt, waarop je al schrijvend gaat reageren. Mij inspireert het om te schrijven met de wijze woorden van Etty, misschien jou ook wel.

Meer informatie vind je op Shodo.