Doorgaan naar hoofdcontent

plak-en-schrijf: dag {1}

Het is niet makkelijk om mooi en lelijk los te laten. En als ik dat eenmaal gedaan heb, dan komt er beschrijfbaar en onbeschrijfbaar naar boven. Wanneer ik op mijn wekkertje kijk, zie ik dat ik met al dat denken veel te veel tijd verlies. Haast automatisch gaat mijn werktempo omlaag. Dus probeer ik mezelf tot snelheid te manen. En dat werkt. Want met nog 10 minuten te gaan, waarin ik moet schrijven en plakken, gaat het ineens wel zonder al die oordelen. Dus morgen ga ik de wekker zetten bij het scheuren van plaatjes. 

dag {1}

Ik ben natuurlijk heel erg nieuwsgierig hoe het jullie is vergaan. Heb je zelf een logje geplaatst? Vul dan je naam en de url van je logje in op het onderstaande kader. Daarmee ontstaat er automatisch een lijst met deelnemers (en hun bijdragen). Enne.... dan klikken we daar met z'n allen gezellig naar toe! Heb je geen stekkie op het Internet en wil je toch graag je ervaringen delen, laat dan een schrijfsel achter bij de reacties.

Reacties

Prenter zei…
Het plaatsen van deze link lukt me niet.
http://boekerietje.blogspot.com/2011/10/10-days-project-1.html
Het lijkt erop dat ik me eerst moet registreren. Ik kijk vanavond wel verder.
Dagboekdingen zei…
Ik ga even kijken wat ik fout gedaan heb.......
S70s zei…
leuk om te doen, ik heb nu al zin om de volgende te maken
Aline zei…
Heerlijk ben er vanmorgen gelijk mee aan de slag gegaan... en het was even puzzelen... maar het is gelukt hoor... Ga ik nu even bij de anderen kijken... :D
By Aline zei…
Vergeet ik nog te zeggen dat ik jouw creatie ook weer heel erg inspirerend vind...
Annemieke zei…
Wat is dit leuk! Jammer dat ik morgen voor 2 dagen weg ben... Maar daarna pak ik het gelijk weer op of haal het in!
Novelle zei…
erg leuk om te doen maar ik ben bang dat je het schrijven slecht kan lezen.Jammer.
Het was erg leuk om te doen, mijn eerste creatie is af.Er zij al mooie creaties gemaakt.

groet, Chelo
Anoniem zei…
Wat iets mooi heb jij er van gemaakt!
Ik heb mijn link ook tussen de links gezet en zou het leuk vinden als je eens komt kijken.
Prenter zei…
Het is zo leuk om de creaties van mede-bloggers te bekijken! Dit wordt 10 dagen feest!
Dagboekdingen zei…
@ Novelle: In eerste instantie maak je zo'n pagina puur en alleen voor jezelf. Dus of wij het wel of niet kunnen lezen is eigenlijk niet zo belangrijk.
Zo, ik sta er bij. Nu even bij de andere deelneemsters lang.

Brigitta
Ellen zei…
Hoi allemaal
Dat vind ik een leuk initiatief, beste Kriebels en Krabbels. Reken mij ook bij de deelnemers. Hoop dat het gaat lukken om elke dag mee te doen.
Hier net voor sluitingstijd mijn bijdrage voor dag 1. Volgens mij wordt het een gezellige knip- en plakboel met zo veel deelnemers.
Aline zei…
Eh alle linken zijn weg, ik wilde nog bij de laatste paar langs gaan... maar nu weet ze niet te vinden...
Dagboekdingen zei…
Nee, de linken zijn niet weg.... ik moet nog even wat regelen (vanavond) en dan staan de linken er weer goed zichtbaar (ga ik van uit). Het zijn wat aanloopproblemen, dit is de eerste keer dat ik met MrLinky werk.

Je kunt de linken nog steeds zien. In de tekst van Mr Linky zie je in de tweede zin "Click here" staan. Als je op "here" klikt dan komt de linkenlijst weer tevoorschijn in een nieuw venster.
By Aline zei…
Ja dank je wel op here klikken, had ik overheen gelezen... ;)
Hallo allemaal,
mijn 2de creatie is weer af, zo even kijken wat de andere gecreƫerd hebben. Wat is dit leuk.

groetjes, Chelo

Populaire posts van deze blog

Bambook - review

Het is altijd leuk om verrast te worden. Dus toen ik via via een Bambook kreeg, maakte mijn hart een sprongetje. Een paar jaar geleden had ik al eens met iemand een gesprek gevoerd die dit notitieboek echt elke werkdag gebruikte. Ze was dolenthousiast. Toendertijd zag ik wel de mogelijkheden, maar ik dacht niet dat ik het zelf veel zou gebruiken. Het leek me nogal omslachtig om iedere keer weer een foto te maken van alles wat je aan aantekeningen wil bewaren.

Had ik het even mis. Nu ik er een heb, gebruik ik hem intensief en bespaar op die manier veel papier dat ik anders zou weggooien. Het valt me op dat ik veel van de geschreven dingen wis ik zonder dat ik er ooit een foto van heb gemaakt. Maar het is me helaas ook al een keer overkomen dat ik 5 pagina's geschreven had, ervan overtuigd was dat ik wel foto's had gemaakt en de pagina's wiste. Tja... dat gaat me vast geen tweede keer overkomen.


De buitenkant
Mijn Bambook heeft een bamboe omslag. Lekker stevig en dat maakt o…

ik ga verhuizen!

Op 27 januari 2011 schreef ik hier mijn eerste blogpost. Vandaag is het mijn laatste op deze plek. Met heel veel plezier heb ik geschreven over dagboeken en alles wat daar al zo bij komt kijken. Maar ik voelde al een hele lange tijd dat er verandering moest komen. Talloze keren heb ik een nieuw blog aangemaakt, maar geen van die pogingen heb ik ooit echt online gezet. 
Maar vandaag is het de dag. Ik ga verder schrijven op Seizoenskrabbels.

Dank je wel, lieve lezer, voor al je aandacht in de afgelopen jaren. Ik hoop dat je met me mee zult verhuizen.

waar reageer je op?

Stel je voor dat dit jouw keukenla is. Wat gebeurt er dan in jouw hoofd? Wat voel je bij het zien van deze foto?

Mijn eerste reactie is er een van afkeuring en schaamte. Daarna volgt de actie uitstellen: ik doe de la weer dicht en laat het voor wat het is. Ik reageer hiermee op de negatieve gevoelens die ik ervaar. Gevoelens die ik liever niet zou hebben. Het sluiten van de keukenla is eigenlijk niets minder dan het weglopen voor dat gevoel. Dit gebeurt allemaal in luttele seconden. Omdat ik niets aan deze situatie doe, overkomt dit me de volgende keer dat ik de la open het hele proces opnieuw.

Maar het kan ook anders. Ik kan mezelf ook vragen stellen: Welk gevoel levert een schone la me op? Hoeveel tijd kost het me om dit schoon te maken? Met die vragen reageer ik op dat wat ik eigenlijk wil: genieten van een schone la.

Hoe kun je dit voorbeeld nu gebruiken bij bijvoorbeeld schilderen, tekenen of schrijven? Observeer eens bij jezelf wat er gebeurt als je "weer niet" geschr…