Doorgaan naar hoofdcontent

plak-en-schrijf: dag {1}

Het is niet makkelijk om mooi en lelijk los te laten. En als ik dat eenmaal gedaan heb, dan komt er beschrijfbaar en onbeschrijfbaar naar boven. Wanneer ik op mijn wekkertje kijk, zie ik dat ik met al dat denken veel te veel tijd verlies. Haast automatisch gaat mijn werktempo omlaag. Dus probeer ik mezelf tot snelheid te manen. En dat werkt. Want met nog 10 minuten te gaan, waarin ik moet schrijven en plakken, gaat het ineens wel zonder al die oordelen. Dus morgen ga ik de wekker zetten bij het scheuren van plaatjes. 

dag {1}

Ik ben natuurlijk heel erg nieuwsgierig hoe het jullie is vergaan. Heb je zelf een logje geplaatst? Vul dan je naam en de url van je logje in op het onderstaande kader. Daarmee ontstaat er automatisch een lijst met deelnemers (en hun bijdragen). Enne.... dan klikken we daar met z'n allen gezellig naar toe! Heb je geen stekkie op het Internet en wil je toch graag je ervaringen delen, laat dan een schrijfsel achter bij de reacties.

Reacties

Prenter zei…
Het plaatsen van deze link lukt me niet.
http://boekerietje.blogspot.com/2011/10/10-days-project-1.html
Het lijkt erop dat ik me eerst moet registreren. Ik kijk vanavond wel verder.
Ik ga even kijken wat ik fout gedaan heb.......
Yvonne zei…
leuk om te doen, ik heb nu al zin om de volgende te maken
Aline zei…
Heerlijk ben er vanmorgen gelijk mee aan de slag gegaan... en het was even puzzelen... maar het is gelukt hoor... Ga ik nu even bij de anderen kijken... :D
Aline zei…
Vergeet ik nog te zeggen dat ik jouw creatie ook weer heel erg inspirerend vind...
Annemieke zei…
Wat is dit leuk! Jammer dat ik morgen voor 2 dagen weg ben... Maar daarna pak ik het gelijk weer op of haal het in!
Novelle zei…
erg leuk om te doen maar ik ben bang dat je het schrijven slecht kan lezen.Jammer.
Het was erg leuk om te doen, mijn eerste creatie is af.Er zij al mooie creaties gemaakt.

groet, Chelo
Anoniem zei…
Wat iets mooi heb jij er van gemaakt!
Ik heb mijn link ook tussen de links gezet en zou het leuk vinden als je eens komt kijken.
Prenter zei…
Het is zo leuk om de creaties van mede-bloggers te bekijken! Dit wordt 10 dagen feest!
@ Novelle: In eerste instantie maak je zo'n pagina puur en alleen voor jezelf. Dus of wij het wel of niet kunnen lezen is eigenlijk niet zo belangrijk.
Zo, ik sta er bij. Nu even bij de andere deelneemsters lang.

Brigitta
Ellen zei…
Hoi allemaal
Dat vind ik een leuk initiatief, beste Kriebels en Krabbels. Reken mij ook bij de deelnemers. Hoop dat het gaat lukken om elke dag mee te doen.
Hier net voor sluitingstijd mijn bijdrage voor dag 1. Volgens mij wordt het een gezellige knip- en plakboel met zo veel deelnemers.
Aline zei…
Eh alle linken zijn weg, ik wilde nog bij de laatste paar langs gaan... maar nu weet ze niet te vinden...
Nee, de linken zijn niet weg.... ik moet nog even wat regelen (vanavond) en dan staan de linken er weer goed zichtbaar (ga ik van uit). Het zijn wat aanloopproblemen, dit is de eerste keer dat ik met MrLinky werk.

Je kunt de linken nog steeds zien. In de tekst van Mr Linky zie je in de tweede zin "Click here" staan. Als je op "here" klikt dan komt de linkenlijst weer tevoorschijn in een nieuw venster.
Aline zei…
Ja dank je wel op here klikken, had ik overheen gelezen... ;)
Hallo allemaal,
mijn 2de creatie is weer af, zo even kijken wat de andere gecreƫerd hebben. Wat is dit leuk.

groetjes, Chelo

Populaire posts van deze blog

Bambook - review

Het is altijd leuk om verrast te worden. Dus toen ik via via een Bambook kreeg, maakte mijn hart een sprongetje. Een paar jaar geleden had ik al eens met iemand een gesprek gevoerd die dit notitieboek echt elke werkdag gebruikte. Ze was dolenthousiast. Toendertijd zag ik wel de mogelijkheden, maar ik dacht niet dat ik het zelf veel zou gebruiken. Het leek me nogal omslachtig om iedere keer weer een foto te maken van alles wat je aan aantekeningen wil bewaren.

Had ik het even mis. Nu ik er een heb, gebruik ik hem intensief en bespaar op die manier veel papier dat ik anders zou weggooien. Het valt me op dat ik veel van de geschreven dingen wis ik zonder dat ik er ooit een foto van heb gemaakt. Maar het is me helaas ook al een keer overkomen dat ik 5 pagina's geschreven had, ervan overtuigd was dat ik wel foto's had gemaakt en de pagina's wiste. Tja... dat gaat me vast geen tweede keer overkomen.


De buitenkant
Mijn Bambook heeft een bamboe omslag. Lekker stevig en dat maakt o…

tip: gratis schrijfproject 2019

Hoewel ik niet zou bloggen tot eind januari, maak ik voor deze tip een uitzondering. Christine de Vries van Shodo heeft voor haar nieuwsbrieflezers een mooi jaarproject ontwikkeld. Als basis worden citaten van Etty Hillesum gebruikt, waarop je al schrijvend gaat reageren. Mij inspireert het om te schrijven met de wijze woorden van Etty, misschien jou ook wel.

Meer informatie vind je op Shodo.


mijn dagboek als... pleisterplaats

Van Dale vertelt dat een pleisterplaats een plek is waar je (korte tijd) rust houdt. Zou mijn dagboek dat kunnen zijn? Zou mijn dagboek de plek kunnen zijn waar ik even rust neem tijdens mijn reis door het leven van alledag? Daar kan ik volmondig ja op zeggen. Het wil niet zeggen dat die pleisterplaatsen oases van rust zijn. Soms ontstaat er, door het even de tijd nemen om te schrijven, inderdaad rust. Maar soms lijkt het mijn innerlijke onrust alleen maar meer aan te wakkeren als ik zie hoe mijn schrijfsels (net zoals mijn gedachten) van hot naar her gaan. Ik stel me voor dat het voor pelgrims niets anders zal zijn. Onderweg treffen zij herbergen aan die de pelgrim rust bieden, maar er zullen vast ook plekken zijn die zo vol en druk zijn dat je blij bent als je er weer kunt vertrekken om je reis te vervolgen.

Ergens plopt er bij mij ook het beeld van het plakken van pleisters op bij het woord pleisterplaats. Mijn "wonden" bekijken, verzorgen en eventueel verbinden. Ook aan …