Doorgaan naar hoofdcontent

plak-en-schrijf: dag {1}

Het is niet makkelijk om mooi en lelijk los te laten. En als ik dat eenmaal gedaan heb, dan komt er beschrijfbaar en onbeschrijfbaar naar boven. Wanneer ik op mijn wekkertje kijk, zie ik dat ik met al dat denken veel te veel tijd verlies. Haast automatisch gaat mijn werktempo omlaag. Dus probeer ik mezelf tot snelheid te manen. En dat werkt. Want met nog 10 minuten te gaan, waarin ik moet schrijven en plakken, gaat het ineens wel zonder al die oordelen. Dus morgen ga ik de wekker zetten bij het scheuren van plaatjes. 

dag {1}

Ik ben natuurlijk heel erg nieuwsgierig hoe het jullie is vergaan. Heb je zelf een logje geplaatst? Vul dan je naam en de url van je logje in op het onderstaande kader. Daarmee ontstaat er automatisch een lijst met deelnemers (en hun bijdragen). Enne.... dan klikken we daar met z'n allen gezellig naar toe! Heb je geen stekkie op het Internet en wil je toch graag je ervaringen delen, laat dan een schrijfsel achter bij de reacties.

Reacties

Prenter zei…
Het plaatsen van deze link lukt me niet.
http://boekerietje.blogspot.com/2011/10/10-days-project-1.html
Het lijkt erop dat ik me eerst moet registreren. Ik kijk vanavond wel verder.
Ik ga even kijken wat ik fout gedaan heb.......
Yvonne zei…
leuk om te doen, ik heb nu al zin om de volgende te maken
Aline zei…
Heerlijk ben er vanmorgen gelijk mee aan de slag gegaan... en het was even puzzelen... maar het is gelukt hoor... Ga ik nu even bij de anderen kijken... :D
Aline zei…
Vergeet ik nog te zeggen dat ik jouw creatie ook weer heel erg inspirerend vind...
Annemieke zei…
Wat is dit leuk! Jammer dat ik morgen voor 2 dagen weg ben... Maar daarna pak ik het gelijk weer op of haal het in!
Novelle zei…
erg leuk om te doen maar ik ben bang dat je het schrijven slecht kan lezen.Jammer.
Het was erg leuk om te doen, mijn eerste creatie is af.Er zij al mooie creaties gemaakt.

groet, Chelo
Anoniem zei…
Wat iets mooi heb jij er van gemaakt!
Ik heb mijn link ook tussen de links gezet en zou het leuk vinden als je eens komt kijken.
Prenter zei…
Het is zo leuk om de creaties van mede-bloggers te bekijken! Dit wordt 10 dagen feest!
@ Novelle: In eerste instantie maak je zo'n pagina puur en alleen voor jezelf. Dus of wij het wel of niet kunnen lezen is eigenlijk niet zo belangrijk.
Zo, ik sta er bij. Nu even bij de andere deelneemsters lang.

Brigitta
Ellen zei…
Hoi allemaal
Dat vind ik een leuk initiatief, beste Kriebels en Krabbels. Reken mij ook bij de deelnemers. Hoop dat het gaat lukken om elke dag mee te doen.
Hier net voor sluitingstijd mijn bijdrage voor dag 1. Volgens mij wordt het een gezellige knip- en plakboel met zo veel deelnemers.
Aline zei…
Eh alle linken zijn weg, ik wilde nog bij de laatste paar langs gaan... maar nu weet ze niet te vinden...
Nee, de linken zijn niet weg.... ik moet nog even wat regelen (vanavond) en dan staan de linken er weer goed zichtbaar (ga ik van uit). Het zijn wat aanloopproblemen, dit is de eerste keer dat ik met MrLinky werk.

Je kunt de linken nog steeds zien. In de tekst van Mr Linky zie je in de tweede zin "Click here" staan. Als je op "here" klikt dan komt de linkenlijst weer tevoorschijn in een nieuw venster.
Aline zei…
Ja dank je wel op here klikken, had ik overheen gelezen... ;)
Hallo allemaal,
mijn 2de creatie is weer af, zo even kijken wat de andere gecreƫerd hebben. Wat is dit leuk.

groetjes, Chelo

Populaire posts van deze blog

Kunst kijken en je dagboek

Woman and child (Sam Jinks)
Half juni was ik bij de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in de Kunsthal in Rotterdam. Hoewel het best druk was, was er genoeg ruimte om even echt stil te staan bij sommige beelden. Waar ik in het schrijven altijd een beweging van buiten naar binnen maak, is dat in het bekijken van kunst niet anders. Lange tijd stond ik stil bij het beeld Woman and Child van Sam Jinks. Ik zag hoe mensen er even bleven staan en weer verder liepen. Ik zag mensen foto's maken, maar niet echt kijken. Ik telde ook af en toe hoe lang mensen nu werkelijk bleven staan. Niet zo lang dus. Zelf bleef ik staan en dwaalde met mijn blik naar binnen. Wat voelde ik bij dit beeld? En terwijl ik daar stond, rolden de tranen over mijn wangen. 
"Wat raakt je?" vroeg mijn kunstmaatje. In eerste instantie had ik er geen woorden voor, het raakte me. Dat is in feite al meer dan genoeg. De woorden kwetsbaarheid en verbinding kwamen op als omschrijving voor mijn gevoel. Maar er ge…

Schrijf je mee?

Nadat ik 's morgens een rondje heb gewandeld, zit ik graag nog even in de tuin. Ik zie vlinders, hommels, libellen en waterjuffers. Helaas is het aantal bijen de laatste jaren echt heel sterk verminderd ondanks alle "bijenplanten" in de tuin. Maar er zijn ook ontdekkingen, zoals een kleine veldmuis die geniet van de aardbeien en de zwartkop, een vogeltje dat ik nog niet eerder in de tuin had ontdekt. 
Als ik mezelf het cadeau geef om 5 of 10 minuten te gaan zitten en te kijken naar de wereld om me heen, is er vaak veel meer te zien dan ik in eerste instantie dacht. Probeer het maar eens uit. Nog leuker wordt het om daar vervolgens ook eens over te schrijven. Toch heb ook ik niet altijd even veel inspiratie en zijn kleine hulpmiddelen zoals een woordendoosje fijne hulpmiddelen.
Speciaal voor deze zomer heb ik een A4-tje gemaakt met 35 zomerse schrijfopdrachten. Op het inspiratieblad vind je naast de opdrachten ook wat schrijftips en een suggestie om het blad te gebruiken…

tip: gratis schrijfproject 2019

Hoewel ik niet zou bloggen tot eind januari, maak ik voor deze tip een uitzondering. Christine de Vries van Shodo heeft voor haar nieuwsbrieflezers een mooi jaarproject ontwikkeld. Als basis worden citaten van Etty Hillesum gebruikt, waarop je al schrijvend gaat reageren. Mij inspireert het om te schrijven met de wijze woorden van Etty, misschien jou ook wel.

Meer informatie vind je op Shodo.