Doorgaan naar hoofdcontent

plak-en-schrijf: dag {3}

Ken je dat? Je werktafel bestaat uit allerlei stapeltjes. Soms dingen die je nog op moet ruimen, dingen die je moet bekijken of dingen die je nog moet lezen. Echt gestructureerd is het niet en iedere keer als je er gaat zitten, moet je zuchten. "Lees eens wat van David Allen", werd er hier thuis geroepen. Maar ja, zo'n boek zag ik echt niet zitten. En dus las ik The Young GTD op internet (gewoon in het Nederlands). Printte vervolgens een schema uit, dat natuurlijk weer op een stapel belandde. Maar elke dag ga ik iets opruimen. Vandaag een collage met restjes papier van mijn bureau - de eerste opruimhandeling ;-). 

dag {3}

En hoe vergaat het jullie? Lukt het om weer achter je boekje en je stapel tijdschriften te kruipen. Ik ben weer erg benieuwd naar jullie collages. Plaats je link in onderstaande box, dat maakt het doorklikken een stuk makkelijker.


Reacties

Ellen zei…
Hallo K&K.
Leuk om je werkstuk te bewonderen en wat je over de totstandkoming schrijft. Wel boffen dat je werktafel gewoon vol ligt met eersteklas materiaal voor de plak-en-schrijftiendaagse.
Tja, David Allen lijkt me best oké, evenals zijn theorieën. Toch schijnt multitasken uit te zijn en monotasken in.
Mijn aandacht gaat de laatste tijd uit naar een cursus of training in 'mindfulness'. Eén ding tegelijk en met aandacht doen. Zoals knippen en plakken, vandaag.

Ook nu weer veel pret aan deze kant. Een nog gaaf tijdschrift doorbladeren, 'scannen' op bruikbaarheid en dan toeslaan. Met scheur en schaar de onderdelen voor een collage verzamelen en op maat maken.
Daarna associëren, denken en broeden op een nieuw gedicht, waarin beeld en woord samenkomen. Heerlijk.
Wat staan er weer mooie creaties op ik kijk mijn ogen uit en ik krijg nog meer ideeën. Het leuk is dat iedereen de zelfde opdracht heeft en dat ieder het naar zijn inzicht in vult er is maar een woord PRACHTIG allemaal bedankt voor de leuke reacties.
Veel plezier ©helo
Yvonne zei…
het is weer gelukt, maar vandaag had ik er eerlijk gezegd niet zo veel zin in

mijn huis is zo klein dat opruimen iedere dag noodzaak is. de GTD voor the young is geweldig, handig voor mij en dochter :-)
Aline zei…
Wauw dat ziet er heel erg gaaf uit, heerlijk om al die verschillende dingen samen te zien komen, en ik geniet ook van de creaties van de anderen...

Populaire posts van deze blog

Kunst kijken en je dagboek

Woman and child (Sam Jinks)
Half juni was ik bij de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in de Kunsthal in Rotterdam. Hoewel het best druk was, was er genoeg ruimte om even echt stil te staan bij sommige beelden. Waar ik in het schrijven altijd een beweging van buiten naar binnen maak, is dat in het bekijken van kunst niet anders. Lange tijd stond ik stil bij het beeld Woman and Child van Sam Jinks. Ik zag hoe mensen er even bleven staan en weer verder liepen. Ik zag mensen foto's maken, maar niet echt kijken. Ik telde ook af en toe hoe lang mensen nu werkelijk bleven staan. Niet zo lang dus. Zelf bleef ik staan en dwaalde met mijn blik naar binnen. Wat voelde ik bij dit beeld? En terwijl ik daar stond, rolden de tranen over mijn wangen. 
"Wat raakt je?" vroeg mijn kunstmaatje. In eerste instantie had ik er geen woorden voor, het raakte me. Dat is in feite al meer dan genoeg. De woorden kwetsbaarheid en verbinding kwamen op als omschrijving voor mijn gevoel. Maar er ge…

Schrijf je mee?

Nadat ik 's morgens een rondje heb gewandeld, zit ik graag nog even in de tuin. Ik zie vlinders, hommels, libellen en waterjuffers. Helaas is het aantal bijen de laatste jaren echt heel sterk verminderd ondanks alle "bijenplanten" in de tuin. Maar er zijn ook ontdekkingen, zoals een kleine veldmuis die geniet van de aardbeien en de zwartkop, een vogeltje dat ik nog niet eerder in de tuin had ontdekt. 
Als ik mezelf het cadeau geef om 5 of 10 minuten te gaan zitten en te kijken naar de wereld om me heen, is er vaak veel meer te zien dan ik in eerste instantie dacht. Probeer het maar eens uit. Nog leuker wordt het om daar vervolgens ook eens over te schrijven. Toch heb ook ik niet altijd even veel inspiratie en zijn kleine hulpmiddelen zoals een woordendoosje fijne hulpmiddelen.
Speciaal voor deze zomer heb ik een A4-tje gemaakt met 35 zomerse schrijfopdrachten. Op het inspiratieblad vind je naast de opdrachten ook wat schrijftips en een suggestie om het blad te gebruiken…

tip: gratis schrijfproject 2019

Hoewel ik niet zou bloggen tot eind januari, maak ik voor deze tip een uitzondering. Christine de Vries van Shodo heeft voor haar nieuwsbrieflezers een mooi jaarproject ontwikkeld. Als basis worden citaten van Etty Hillesum gebruikt, waarop je al schrijvend gaat reageren. Mij inspireert het om te schrijven met de wijze woorden van Etty, misschien jou ook wel.

Meer informatie vind je op Shodo.