Doorgaan naar hoofdcontent

plak-en-schrijf: dag {3}

Ken je dat? Je werktafel bestaat uit allerlei stapeltjes. Soms dingen die je nog op moet ruimen, dingen die je moet bekijken of dingen die je nog moet lezen. Echt gestructureerd is het niet en iedere keer als je er gaat zitten, moet je zuchten. "Lees eens wat van David Allen", werd er hier thuis geroepen. Maar ja, zo'n boek zag ik echt niet zitten. En dus las ik The Young GTD op internet (gewoon in het Nederlands). Printte vervolgens een schema uit, dat natuurlijk weer op een stapel belandde. Maar elke dag ga ik iets opruimen. Vandaag een collage met restjes papier van mijn bureau - de eerste opruimhandeling ;-). 

dag {3}

En hoe vergaat het jullie? Lukt het om weer achter je boekje en je stapel tijdschriften te kruipen. Ik ben weer erg benieuwd naar jullie collages. Plaats je link in onderstaande box, dat maakt het doorklikken een stuk makkelijker.


Reacties

Ellen zei…
Hallo K&K.
Leuk om je werkstuk te bewonderen en wat je over de totstandkoming schrijft. Wel boffen dat je werktafel gewoon vol ligt met eersteklas materiaal voor de plak-en-schrijftiendaagse.
Tja, David Allen lijkt me best oké, evenals zijn theorieën. Toch schijnt multitasken uit te zijn en monotasken in.
Mijn aandacht gaat de laatste tijd uit naar een cursus of training in 'mindfulness'. Eén ding tegelijk en met aandacht doen. Zoals knippen en plakken, vandaag.

Ook nu weer veel pret aan deze kant. Een nog gaaf tijdschrift doorbladeren, 'scannen' op bruikbaarheid en dan toeslaan. Met scheur en schaar de onderdelen voor een collage verzamelen en op maat maken.
Daarna associëren, denken en broeden op een nieuw gedicht, waarin beeld en woord samenkomen. Heerlijk.
Wat staan er weer mooie creaties op ik kijk mijn ogen uit en ik krijg nog meer ideeën. Het leuk is dat iedereen de zelfde opdracht heeft en dat ieder het naar zijn inzicht in vult er is maar een woord PRACHTIG allemaal bedankt voor de leuke reacties.
Veel plezier ©helo
S70s zei…
het is weer gelukt, maar vandaag had ik er eerlijk gezegd niet zo veel zin in

mijn huis is zo klein dat opruimen iedere dag noodzaak is. de GTD voor the young is geweldig, handig voor mij en dochter :-)
Aline zei…
Wauw dat ziet er heel erg gaaf uit, heerlijk om al die verschillende dingen samen te zien komen, en ik geniet ook van de creaties van de anderen...

Populaire posts van deze blog

Bambook - review

Het is altijd leuk om verrast te worden. Dus toen ik via via een Bambook kreeg, maakte mijn hart een sprongetje. Een paar jaar geleden had ik al eens met iemand een gesprek gevoerd die dit notitieboek echt elke werkdag gebruikte. Ze was dolenthousiast. Toendertijd zag ik wel de mogelijkheden, maar ik dacht niet dat ik het zelf veel zou gebruiken. Het leek me nogal omslachtig om iedere keer weer een foto te maken van alles wat je aan aantekeningen wil bewaren.

Had ik het even mis. Nu ik er een heb, gebruik ik hem intensief en bespaar op die manier veel papier dat ik anders zou weggooien. Het valt me op dat ik veel van de geschreven dingen wis ik zonder dat ik er ooit een foto van heb gemaakt. Maar het is me helaas ook al een keer overkomen dat ik 5 pagina's geschreven had, ervan overtuigd was dat ik wel foto's had gemaakt en de pagina's wiste. Tja... dat gaat me vast geen tweede keer overkomen.


De buitenkant
Mijn Bambook heeft een bamboe omslag. Lekker stevig en dat maakt o…

ik ga verhuizen!

Op 27 januari 2011 schreef ik hier mijn eerste blogpost. Vandaag is het mijn laatste op deze plek. Met heel veel plezier heb ik geschreven over dagboeken en alles wat daar al zo bij komt kijken. Maar ik voelde al een hele lange tijd dat er verandering moest komen. Talloze keren heb ik een nieuw blog aangemaakt, maar geen van die pogingen heb ik ooit echt online gezet. 
Maar vandaag is het de dag. Ik ga verder schrijven op Seizoenskrabbels.

Dank je wel, lieve lezer, voor al je aandacht in de afgelopen jaren. Ik hoop dat je met me mee zult verhuizen.

waar reageer je op?

Stel je voor dat dit jouw keukenla is. Wat gebeurt er dan in jouw hoofd? Wat voel je bij het zien van deze foto?

Mijn eerste reactie is er een van afkeuring en schaamte. Daarna volgt de actie uitstellen: ik doe de la weer dicht en laat het voor wat het is. Ik reageer hiermee op de negatieve gevoelens die ik ervaar. Gevoelens die ik liever niet zou hebben. Het sluiten van de keukenla is eigenlijk niets minder dan het weglopen voor dat gevoel. Dit gebeurt allemaal in luttele seconden. Omdat ik niets aan deze situatie doe, overkomt dit me de volgende keer dat ik de la open het hele proces opnieuw.

Maar het kan ook anders. Ik kan mezelf ook vragen stellen: Welk gevoel levert een schone la me op? Hoeveel tijd kost het me om dit schoon te maken? Met die vragen reageer ik op dat wat ik eigenlijk wil: genieten van een schone la.

Hoe kun je dit voorbeeld nu gebruiken bij bijvoorbeeld schilderen, tekenen of schrijven? Observeer eens bij jezelf wat er gebeurt als je "weer niet" geschr…