Doorgaan naar hoofdcontent

plak-en-schrijf: dag {4}

dag {4}

Ik moet even wat opbiechten....
Ik heb een beetje valsgespeeld...
Deze collage is van gisterenavond.
Vandaag ben ik een groot deel van de dag op stap.
Ik heb namelijk een schrijfuitje met het meisje van Het leven van dertiger en een beetje.
Misschien zie je ons wel zitten met koffie, thee, koekjes en schrijfboeken.
Gelieve zeer wild en enthousiast te zwaaien en ons veel schrijfplezier toe te wensen!

Reacties

Veel plezier!!! En wat weer een schitterend collage!

liefs
Brigitta
karind zei…
Veel plezier!!!
Groeten
Aline zei…
Ik vind hem prachtig, en geniet er van vandaag... :D
Anoniem zei…
Jouw creatie ziet er erg leuk uit :)
Gisteren heb ik geen tijd gehad om mee te doen maar vandaag kan je mijn bijdrage weer komen bekijken.
Ellen zei…
Niet alleen de deelnemers, maar ook de "juf zelf" zijn ijverig bezig met dit project. Weer een verrassende collage, vandaag. Ik vind het erg leuk om hier samen mee bezig te zijn. In je eentje is het half zo leuk.

Populaire posts van deze blog

Kunst kijken en je dagboek

Woman and child (Sam Jinks)
Half juni was ik bij de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in de Kunsthal in Rotterdam. Hoewel het best druk was, was er genoeg ruimte om even echt stil te staan bij sommige beelden. Waar ik in het schrijven altijd een beweging van buiten naar binnen maak, is dat in het bekijken van kunst niet anders. Lange tijd stond ik stil bij het beeld Woman and Child van Sam Jinks. Ik zag hoe mensen er even bleven staan en weer verder liepen. Ik zag mensen foto's maken, maar niet echt kijken. Ik telde ook af en toe hoe lang mensen nu werkelijk bleven staan. Niet zo lang dus. Zelf bleef ik staan en dwaalde met mijn blik naar binnen. Wat voelde ik bij dit beeld? En terwijl ik daar stond, rolden de tranen over mijn wangen. 
"Wat raakt je?" vroeg mijn kunstmaatje. In eerste instantie had ik er geen woorden voor, het raakte me. Dat is in feite al meer dan genoeg. De woorden kwetsbaarheid en verbinding kwamen op als omschrijving voor mijn gevoel. Maar er ge…

Schrijf je mee?

Nadat ik 's morgens een rondje heb gewandeld, zit ik graag nog even in de tuin. Ik zie vlinders, hommels, libellen en waterjuffers. Helaas is het aantal bijen de laatste jaren echt heel sterk verminderd ondanks alle "bijenplanten" in de tuin. Maar er zijn ook ontdekkingen, zoals een kleine veldmuis die geniet van de aardbeien en de zwartkop, een vogeltje dat ik nog niet eerder in de tuin had ontdekt. 
Als ik mezelf het cadeau geef om 5 of 10 minuten te gaan zitten en te kijken naar de wereld om me heen, is er vaak veel meer te zien dan ik in eerste instantie dacht. Probeer het maar eens uit. Nog leuker wordt het om daar vervolgens ook eens over te schrijven. Toch heb ook ik niet altijd even veel inspiratie en zijn kleine hulpmiddelen zoals een woordendoosje fijne hulpmiddelen.
Speciaal voor deze zomer heb ik een A4-tje gemaakt met 35 zomerse schrijfopdrachten. Op het inspiratieblad vind je naast de opdrachten ook wat schrijftips en een suggestie om het blad te gebruiken…

tip: gratis schrijfproject 2019

Hoewel ik niet zou bloggen tot eind januari, maak ik voor deze tip een uitzondering. Christine de Vries van Shodo heeft voor haar nieuwsbrieflezers een mooi jaarproject ontwikkeld. Als basis worden citaten van Etty Hillesum gebruikt, waarop je al schrijvend gaat reageren. Mij inspireert het om te schrijven met de wijze woorden van Etty, misschien jou ook wel.

Meer informatie vind je op Shodo.