Doorgaan naar hoofdcontent

plak-en-schrijf: dag {5}

En zo kruip ik 's morgens vroeg weer achter mijn bureau om te plakken en schrijven. Ik merk dat ik anders begin te kijken in de tijdschriften. Soms is het niet "Wat een mooi plaatje, die wil ik gebruiken.", maar "Dat zou ik prima kunnen beschrijven." Vandaag heb ik het proces een keer omgedraaid. Ik heb eerst de hele pagina beschreven en daar mijn collage overheen geplakt. Ik liet het deze keer bij 2 plaatjes. Het is precies zoals het moet zijn en daar heeft de hoeveelheid plaatjes dus eigenlijk niets mee te maken, al denkt mijn innerlijke criticus daar natuurlijk heel anders over.

dag {5}

Het is geweldig om te zien dat iedereen ook bij elkaar gaat kijken en berichtjes achterlaat. Naast het feit dat het vooral erg leuk is om elkaars werk te zien, geeft het mij ook het gevoel dat ik deel uit maak van een groep. En dat stimuleert!

Reacties

Omdat ik gisteren gemist heb, heb ik vandaag maar 2 collages gemaakt. :-)

groetjes
Brigitta
Anoniem zei…
Ik ben het helemaal met jou eens: ik begin ook het gevoel dat krijgen dat ik deel uitmaak van een groep :)
Ook ik heb vandaag eens een andere techniek toegepast.
©helo zei…
Er zijn weer hele mooie en bijzondere creaties gemaakt. Elke dag krijg ik inspiratie om door te gaan. Super leuk
Heldinne zei…
pas vandaag tijd om ermee te beginnen, ga later al jullie werk bekijken. Het stimuleert in inspireert enorm.
Ellen zei…
Hee, een nieuwe deelneemster! Welkom Hella, wat leuk dat je meedoet. Ik ben benieuwd naar je creaties. Veel succes.

Hier mijn werk van vandaag ( http://schrijfjestuk.blogspot.com/2011/10/plakken-en-schrijven-dag-5.html ) Ik ga nu naar jullie werk kijken.

Angela: leuk, jouw manier van werken van vandaag. Eerst schrijven en dan scheuren :-) Ook maar eens proberen. Toch vind ik knippen ook handig. Soms moet je gewoon iets nieuws proberen.
Succes allemaal en veel plezier!
Anoniem zei…
Elke dag een opdracht is best veel en zwaar. Maar nu ik de andere bijdragen heb bekeken, word ik weer helemaal enthousiast en weet ik zeker dat ik het 10 dagen ga volhouden.
Hoe meer er mee doen, ook al zou het maar 1 dag zijn, hoe leuker ik het vind.
Aline zei…
Zo dat is radicaal over je tekst schrijven, erg apart om te zien... en ik heb het inderdaad erg naar mijn zin, ik kan bijna niet wachten naar wat de anderen allemaal gemaakt hebben... en ik vind het schitterend om te zien...
Anoniem zei…
Dapper om over je teksten heen te plakken! Net of je je eigen teksten wilt verbergen.
Ik zou later nieuwsgierig zijn wat er ook al weer onder stond en proberen de plaatjes los te peuteren wat natuurlijk de boel beschadigt!
Marjan
Plakken over de tekst is eigenlijk een vorm van Journal Spilling, daar heb ik al eerder wel eens wat over geschreven. Hoewel het schrijven van een tekst ook echt wel een dagboekpagina is (voor mij) en dus geen "geleuter", heb ik niet zoiets van zonde of de wil het later nog eens willen lezen.

Populaire posts van deze blog

Kunst kijken en je dagboek

Woman and child (Sam Jinks)
Half juni was ik bij de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in de Kunsthal in Rotterdam. Hoewel het best druk was, was er genoeg ruimte om even echt stil te staan bij sommige beelden. Waar ik in het schrijven altijd een beweging van buiten naar binnen maak, is dat in het bekijken van kunst niet anders. Lange tijd stond ik stil bij het beeld Woman and Child van Sam Jinks. Ik zag hoe mensen er even bleven staan en weer verder liepen. Ik zag mensen foto's maken, maar niet echt kijken. Ik telde ook af en toe hoe lang mensen nu werkelijk bleven staan. Niet zo lang dus. Zelf bleef ik staan en dwaalde met mijn blik naar binnen. Wat voelde ik bij dit beeld? En terwijl ik daar stond, rolden de tranen over mijn wangen. 
"Wat raakt je?" vroeg mijn kunstmaatje. In eerste instantie had ik er geen woorden voor, het raakte me. Dat is in feite al meer dan genoeg. De woorden kwetsbaarheid en verbinding kwamen op als omschrijving voor mijn gevoel. Maar er ge…

Schrijf je mee?

Nadat ik 's morgens een rondje heb gewandeld, zit ik graag nog even in de tuin. Ik zie vlinders, hommels, libellen en waterjuffers. Helaas is het aantal bijen de laatste jaren echt heel sterk verminderd ondanks alle "bijenplanten" in de tuin. Maar er zijn ook ontdekkingen, zoals een kleine veldmuis die geniet van de aardbeien en de zwartkop, een vogeltje dat ik nog niet eerder in de tuin had ontdekt. 
Als ik mezelf het cadeau geef om 5 of 10 minuten te gaan zitten en te kijken naar de wereld om me heen, is er vaak veel meer te zien dan ik in eerste instantie dacht. Probeer het maar eens uit. Nog leuker wordt het om daar vervolgens ook eens over te schrijven. Toch heb ook ik niet altijd even veel inspiratie en zijn kleine hulpmiddelen zoals een woordendoosje fijne hulpmiddelen.
Speciaal voor deze zomer heb ik een A4-tje gemaakt met 35 zomerse schrijfopdrachten. Op het inspiratieblad vind je naast de opdrachten ook wat schrijftips en een suggestie om het blad te gebruiken…

tip: gratis schrijfproject 2019

Hoewel ik niet zou bloggen tot eind januari, maak ik voor deze tip een uitzondering. Christine de Vries van Shodo heeft voor haar nieuwsbrieflezers een mooi jaarproject ontwikkeld. Als basis worden citaten van Etty Hillesum gebruikt, waarop je al schrijvend gaat reageren. Mij inspireert het om te schrijven met de wijze woorden van Etty, misschien jou ook wel.

Meer informatie vind je op Shodo.