Doorgaan naar hoofdcontent

plak-en-schrijf: dag {5}

En zo kruip ik 's morgens vroeg weer achter mijn bureau om te plakken en schrijven. Ik merk dat ik anders begin te kijken in de tijdschriften. Soms is het niet "Wat een mooi plaatje, die wil ik gebruiken.", maar "Dat zou ik prima kunnen beschrijven." Vandaag heb ik het proces een keer omgedraaid. Ik heb eerst de hele pagina beschreven en daar mijn collage overheen geplakt. Ik liet het deze keer bij 2 plaatjes. Het is precies zoals het moet zijn en daar heeft de hoeveelheid plaatjes dus eigenlijk niets mee te maken, al denkt mijn innerlijke criticus daar natuurlijk heel anders over.

dag {5}

Het is geweldig om te zien dat iedereen ook bij elkaar gaat kijken en berichtjes achterlaat. Naast het feit dat het vooral erg leuk is om elkaars werk te zien, geeft het mij ook het gevoel dat ik deel uit maak van een groep. En dat stimuleert!

Reacties

Omdat ik gisteren gemist heb, heb ik vandaag maar 2 collages gemaakt. :-)

groetjes
Brigitta
Anoniem zei…
Ik ben het helemaal met jou eens: ik begin ook het gevoel dat krijgen dat ik deel uitmaak van een groep :)
Ook ik heb vandaag eens een andere techniek toegepast.
©helo zei…
Er zijn weer hele mooie en bijzondere creaties gemaakt. Elke dag krijg ik inspiratie om door te gaan. Super leuk
Heldinne zei…
pas vandaag tijd om ermee te beginnen, ga later al jullie werk bekijken. Het stimuleert in inspireert enorm.
Ellen zei…
Hee, een nieuwe deelneemster! Welkom Hella, wat leuk dat je meedoet. Ik ben benieuwd naar je creaties. Veel succes.

Hier mijn werk van vandaag ( http://schrijfjestuk.blogspot.com/2011/10/plakken-en-schrijven-dag-5.html ) Ik ga nu naar jullie werk kijken.

Angela: leuk, jouw manier van werken van vandaag. Eerst schrijven en dan scheuren :-) Ook maar eens proberen. Toch vind ik knippen ook handig. Soms moet je gewoon iets nieuws proberen.
Succes allemaal en veel plezier!
Anoniem zei…
Elke dag een opdracht is best veel en zwaar. Maar nu ik de andere bijdragen heb bekeken, word ik weer helemaal enthousiast en weet ik zeker dat ik het 10 dagen ga volhouden.
Hoe meer er mee doen, ook al zou het maar 1 dag zijn, hoe leuker ik het vind.
Aline zei…
Zo dat is radicaal over je tekst schrijven, erg apart om te zien... en ik heb het inderdaad erg naar mijn zin, ik kan bijna niet wachten naar wat de anderen allemaal gemaakt hebben... en ik vind het schitterend om te zien...
Anoniem zei…
Dapper om over je teksten heen te plakken! Net of je je eigen teksten wilt verbergen.
Ik zou later nieuwsgierig zijn wat er ook al weer onder stond en proberen de plaatjes los te peuteren wat natuurlijk de boel beschadigt!
Marjan
Plakken over de tekst is eigenlijk een vorm van Journal Spilling, daar heb ik al eerder wel eens wat over geschreven. Hoewel het schrijven van een tekst ook echt wel een dagboekpagina is (voor mij) en dus geen "geleuter", heb ik niet zoiets van zonde of de wil het later nog eens willen lezen.

Populaire posts van deze blog

Bambook - review

Het is altijd leuk om verrast te worden. Dus toen ik via via een Bambook kreeg, maakte mijn hart een sprongetje. Een paar jaar geleden had ik al eens met iemand een gesprek gevoerd die dit notitieboek echt elke werkdag gebruikte. Ze was dolenthousiast. Toendertijd zag ik wel de mogelijkheden, maar ik dacht niet dat ik het zelf veel zou gebruiken. Het leek me nogal omslachtig om iedere keer weer een foto te maken van alles wat je aan aantekeningen wil bewaren.

Had ik het even mis. Nu ik er een heb, gebruik ik hem intensief en bespaar op die manier veel papier dat ik anders zou weggooien. Het valt me op dat ik veel van de geschreven dingen wis ik zonder dat ik er ooit een foto van heb gemaakt. Maar het is me helaas ook al een keer overkomen dat ik 5 pagina's geschreven had, ervan overtuigd was dat ik wel foto's had gemaakt en de pagina's wiste. Tja... dat gaat me vast geen tweede keer overkomen.


De buitenkant
Mijn Bambook heeft een bamboe omslag. Lekker stevig en dat maakt o…

tip: gratis schrijfproject 2019

Hoewel ik niet zou bloggen tot eind januari, maak ik voor deze tip een uitzondering. Christine de Vries van Shodo heeft voor haar nieuwsbrieflezers een mooi jaarproject ontwikkeld. Als basis worden citaten van Etty Hillesum gebruikt, waarop je al schrijvend gaat reageren. Mij inspireert het om te schrijven met de wijze woorden van Etty, misschien jou ook wel.

Meer informatie vind je op Shodo.


mijn dagboek als... pleisterplaats

Van Dale vertelt dat een pleisterplaats een plek is waar je (korte tijd) rust houdt. Zou mijn dagboek dat kunnen zijn? Zou mijn dagboek de plek kunnen zijn waar ik even rust neem tijdens mijn reis door het leven van alledag? Daar kan ik volmondig ja op zeggen. Het wil niet zeggen dat die pleisterplaatsen oases van rust zijn. Soms ontstaat er, door het even de tijd nemen om te schrijven, inderdaad rust. Maar soms lijkt het mijn innerlijke onrust alleen maar meer aan te wakkeren als ik zie hoe mijn schrijfsels (net zoals mijn gedachten) van hot naar her gaan. Ik stel me voor dat het voor pelgrims niets anders zal zijn. Onderweg treffen zij herbergen aan die de pelgrim rust bieden, maar er zullen vast ook plekken zijn die zo vol en druk zijn dat je blij bent als je er weer kunt vertrekken om je reis te vervolgen.

Ergens plopt er bij mij ook het beeld van het plakken van pleisters op bij het woord pleisterplaats. Mijn "wonden" bekijken, verzorgen en eventueel verbinden. Ook aan …