Doorgaan naar hoofdcontent

plak-en-schrijf: dag {6}

Allereerst een hartelijk welkom aan Hella (Heldinne). Leuk dat je mee doet en zoals iemand anders al schreef, het is heerlijk dat mensen hun werk willen delen. Dus beste lezers en lezeressen wil je ook een collage delen, stuur mij een foto via de mail of plaats een link in de linkenbox onderaan deze mail. Je hoeft geen tien dagen mee te doen, ook één enkele collage insturen mag!

We zijn alweer aangekomen op de zesde dag van de Plak-en-Schrijf Tiendaagse. Eerlijk gezegd valt het mij mee. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk om tijd te vinden, zeker niet op de drukke dagen die er voor mij nog aankomen, maar het gaat me lukken. Het is te leuk om niet te doen.
Normaal maak ik niet zoveel collages achter elkaar. Maar hoe vaker ik het doe, hoe meer ik bereid ben om te experimenteren, om de gebaande paden te verlaten en maar gewoon te zien wat de illustraties me brengen. Ook het gevoel van "het moet mooi zijn" speelt steeds minder. Plezier maken staat voorop. En toch leer ik er ook van. Op dag 5 bijvoorbeeld plakte ik over mijn tekst heen. Wanneer ik in de toekomst zo'n vorm nog eens ga doen, dan wil ik kijken wat het effect het heeft als ik mijn tekst een kwartslag draai. Het kijken naar elkaars werk levert inspiratie op en het verlangen om bepaalde dingen ook eens uit te proberen.

Mijn bijdrage van dag 6 komt in de loop van de ochtend.


dag {6}


Vandaag mijn werkwijze ietwat veranderd. Ik heb me beperkt tot maar 1 tijdschrift (in dit geval Boodschappen van de Plus). Het schrijven heb ik tussendoor gedaan in plaats van als allereerste of als allerlaatste activiteit. Het is wonderlijk hoeveel ik uit dat ene blaadje kan halen, want naast me ligt nog een grote stapel ongebruikte plaatjes. Misschien doe ik er morgen iets mee en anders verdwijnt het in de collage verzamelmap.

Reacties

Heldinne zei…
ja, over je tekst heen plakken vind ik wel de ultieme onthechtheid hoor, dat zie ik me nog niet doen!
@ Heldinne: Lijkt me dat jij de komende dagen dan nog een geweldige uitdaging hebt... :-))
Anoniem zei…
Zo zie je maar dat lekker creatief bezig zijn niet veel hoeft te kosten. Een stapel reklamefolders en je komt een heel eind!
Ik beperk me per dag ook maar tot een paar tijdschrijften van de stapel die er ligt.
Marjan
Anoniem zei…
Ik heb ook weer meegedaan vandaag dus als je wilt mag je nog eens komen kijken.
Ik vind het wel raar dat mijn link niet verschijnt hier op de weblog?
@ Voetje: Soms duurt het even voordat de link verwerkt is. Ik zie de link in ieder geval gewoon staan.
©helo zei…
Kriebels en Krabbels
Je hebt er weer iets geweldigs van gemaakt en ons allemaal enthousiast gemaakt. Leuk dat jij eerst je tekst schrijft, morgen al weer een nieuwe uitdaging, bedankt …..
Nog even bij de anderen kijken
Welkom An*! Leuk om je hier ook aan te treffen.
Hij staat er weer bij, en wat is die van jou weer inspirerend!! Ik zie zulke mooie dingen voorbijkomen en ik vind het best verslavend om elke dat iets te "moeten" maken. Misschien ga ik straks gewoon door :-)

groetjes
Brigitta
Ans zei…
Hoi allemaal, ik geniet van jullie bijdrage, doe zelf ook mee, en heb iedere keer weer inspiratie
Schrijven deed ik altijd al maar dacht niet creatief genoeg te zijn voor andere dingen, blijkt toch moois uit te komen!!
Ellen zei…
Nu kan ik tenminste met een gerust hart gaan slapen. Mijn bijdrage is geplaatst en ik heb me laten verrassen door jullie "inzendingen". Graag tot morgen, op naar dag 7 :-)
Yvonne zei…
Aw, twee dagen niet mee gedaan ... maar vandaag is het me wel weer gelukt. Nu even kijken wat alle anderen hebben gemaakt.
@ Yvonne: voel je niet bezwaard. Gewoon doorademen en het oppakken als je weer tijd (en zin) hebt.
Aline zei…
Op de val reep, had het even heel erg druk, en morgen ook, op eens zeer veel werk gekregen... Jouwe is weer erg leuk, nog snel even bij de anderen kijken en dan naar bed...

Populaire posts van deze blog

Kunst kijken en je dagboek

Woman and child (Sam Jinks)
Half juni was ik bij de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in de Kunsthal in Rotterdam. Hoewel het best druk was, was er genoeg ruimte om even echt stil te staan bij sommige beelden. Waar ik in het schrijven altijd een beweging van buiten naar binnen maak, is dat in het bekijken van kunst niet anders. Lange tijd stond ik stil bij het beeld Woman and Child van Sam Jinks. Ik zag hoe mensen er even bleven staan en weer verder liepen. Ik zag mensen foto's maken, maar niet echt kijken. Ik telde ook af en toe hoe lang mensen nu werkelijk bleven staan. Niet zo lang dus. Zelf bleef ik staan en dwaalde met mijn blik naar binnen. Wat voelde ik bij dit beeld? En terwijl ik daar stond, rolden de tranen over mijn wangen. 
"Wat raakt je?" vroeg mijn kunstmaatje. In eerste instantie had ik er geen woorden voor, het raakte me. Dat is in feite al meer dan genoeg. De woorden kwetsbaarheid en verbinding kwamen op als omschrijving voor mijn gevoel. Maar er ge…

Schrijf je mee?

Nadat ik 's morgens een rondje heb gewandeld, zit ik graag nog even in de tuin. Ik zie vlinders, hommels, libellen en waterjuffers. Helaas is het aantal bijen de laatste jaren echt heel sterk verminderd ondanks alle "bijenplanten" in de tuin. Maar er zijn ook ontdekkingen, zoals een kleine veldmuis die geniet van de aardbeien en de zwartkop, een vogeltje dat ik nog niet eerder in de tuin had ontdekt. 
Als ik mezelf het cadeau geef om 5 of 10 minuten te gaan zitten en te kijken naar de wereld om me heen, is er vaak veel meer te zien dan ik in eerste instantie dacht. Probeer het maar eens uit. Nog leuker wordt het om daar vervolgens ook eens over te schrijven. Toch heb ook ik niet altijd even veel inspiratie en zijn kleine hulpmiddelen zoals een woordendoosje fijne hulpmiddelen.
Speciaal voor deze zomer heb ik een A4-tje gemaakt met 35 zomerse schrijfopdrachten. Op het inspiratieblad vind je naast de opdrachten ook wat schrijftips en een suggestie om het blad te gebruiken…

tip: gratis schrijfproject 2019

Hoewel ik niet zou bloggen tot eind januari, maak ik voor deze tip een uitzondering. Christine de Vries van Shodo heeft voor haar nieuwsbrieflezers een mooi jaarproject ontwikkeld. Als basis worden citaten van Etty Hillesum gebruikt, waarop je al schrijvend gaat reageren. Mij inspireert het om te schrijven met de wijze woorden van Etty, misschien jou ook wel.

Meer informatie vind je op Shodo.