Doorgaan naar hoofdcontent

plak-en-schrijf: dag {6}

Allereerst een hartelijk welkom aan Hella (Heldinne). Leuk dat je mee doet en zoals iemand anders al schreef, het is heerlijk dat mensen hun werk willen delen. Dus beste lezers en lezeressen wil je ook een collage delen, stuur mij een foto via de mail of plaats een link in de linkenbox onderaan deze mail. Je hoeft geen tien dagen mee te doen, ook één enkele collage insturen mag!

We zijn alweer aangekomen op de zesde dag van de Plak-en-Schrijf Tiendaagse. Eerlijk gezegd valt het mij mee. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk om tijd te vinden, zeker niet op de drukke dagen die er voor mij nog aankomen, maar het gaat me lukken. Het is te leuk om niet te doen.
Normaal maak ik niet zoveel collages achter elkaar. Maar hoe vaker ik het doe, hoe meer ik bereid ben om te experimenteren, om de gebaande paden te verlaten en maar gewoon te zien wat de illustraties me brengen. Ook het gevoel van "het moet mooi zijn" speelt steeds minder. Plezier maken staat voorop. En toch leer ik er ook van. Op dag 5 bijvoorbeeld plakte ik over mijn tekst heen. Wanneer ik in de toekomst zo'n vorm nog eens ga doen, dan wil ik kijken wat het effect het heeft als ik mijn tekst een kwartslag draai. Het kijken naar elkaars werk levert inspiratie op en het verlangen om bepaalde dingen ook eens uit te proberen.

Mijn bijdrage van dag 6 komt in de loop van de ochtend.


dag {6}


Vandaag mijn werkwijze ietwat veranderd. Ik heb me beperkt tot maar 1 tijdschrift (in dit geval Boodschappen van de Plus). Het schrijven heb ik tussendoor gedaan in plaats van als allereerste of als allerlaatste activiteit. Het is wonderlijk hoeveel ik uit dat ene blaadje kan halen, want naast me ligt nog een grote stapel ongebruikte plaatjes. Misschien doe ik er morgen iets mee en anders verdwijnt het in de collage verzamelmap.

Reacties

Heldinne zei…
ja, over je tekst heen plakken vind ik wel de ultieme onthechtheid hoor, dat zie ik me nog niet doen!
Dagboekdingen zei…
@ Heldinne: Lijkt me dat jij de komende dagen dan nog een geweldige uitdaging hebt... :-))
Anoniem zei…
Zo zie je maar dat lekker creatief bezig zijn niet veel hoeft te kosten. Een stapel reklamefolders en je komt een heel eind!
Ik beperk me per dag ook maar tot een paar tijdschrijften van de stapel die er ligt.
Marjan
Anoniem zei…
Ik heb ook weer meegedaan vandaag dus als je wilt mag je nog eens komen kijken.
Ik vind het wel raar dat mijn link niet verschijnt hier op de weblog?
Dagboekdingen zei…
@ Voetje: Soms duurt het even voordat de link verwerkt is. Ik zie de link in ieder geval gewoon staan.
©helo zei…
Kriebels en Krabbels
Je hebt er weer iets geweldigs van gemaakt en ons allemaal enthousiast gemaakt. Leuk dat jij eerst je tekst schrijft, morgen al weer een nieuwe uitdaging, bedankt …..
Nog even bij de anderen kijken
Dagboekdingen zei…
Welkom An*! Leuk om je hier ook aan te treffen.
Hij staat er weer bij, en wat is die van jou weer inspirerend!! Ik zie zulke mooie dingen voorbijkomen en ik vind het best verslavend om elke dat iets te "moeten" maken. Misschien ga ik straks gewoon door :-)

groetjes
Brigitta
Ans zei…
Hoi allemaal, ik geniet van jullie bijdrage, doe zelf ook mee, en heb iedere keer weer inspiratie
Schrijven deed ik altijd al maar dacht niet creatief genoeg te zijn voor andere dingen, blijkt toch moois uit te komen!!
Ellen zei…
Nu kan ik tenminste met een gerust hart gaan slapen. Mijn bijdrage is geplaatst en ik heb me laten verrassen door jullie "inzendingen". Graag tot morgen, op naar dag 7 :-)
S70s zei…
Aw, twee dagen niet mee gedaan ... maar vandaag is het me wel weer gelukt. Nu even kijken wat alle anderen hebben gemaakt.
Dagboekdingen zei…
@ Yvonne: voel je niet bezwaard. Gewoon doorademen en het oppakken als je weer tijd (en zin) hebt.
Aline zei…
Op de val reep, had het even heel erg druk, en morgen ook, op eens zeer veel werk gekregen... Jouwe is weer erg leuk, nog snel even bij de anderen kijken en dan naar bed...

Populaire posts van deze blog

Bambook - review

Het is altijd leuk om verrast te worden. Dus toen ik via via een Bambook kreeg, maakte mijn hart een sprongetje. Een paar jaar geleden had ik al eens met iemand een gesprek gevoerd die dit notitieboek echt elke werkdag gebruikte. Ze was dolenthousiast. Toendertijd zag ik wel de mogelijkheden, maar ik dacht niet dat ik het zelf veel zou gebruiken. Het leek me nogal omslachtig om iedere keer weer een foto te maken van alles wat je aan aantekeningen wil bewaren.

Had ik het even mis. Nu ik er een heb, gebruik ik hem intensief en bespaar op die manier veel papier dat ik anders zou weggooien. Het valt me op dat ik veel van de geschreven dingen wis ik zonder dat ik er ooit een foto van heb gemaakt. Maar het is me helaas ook al een keer overkomen dat ik 5 pagina's geschreven had, ervan overtuigd was dat ik wel foto's had gemaakt en de pagina's wiste. Tja... dat gaat me vast geen tweede keer overkomen.


De buitenkant
Mijn Bambook heeft een bamboe omslag. Lekker stevig en dat maakt o…

ik ga verhuizen!

Op 27 januari 2011 schreef ik hier mijn eerste blogpost. Vandaag is het mijn laatste op deze plek. Met heel veel plezier heb ik geschreven over dagboeken en alles wat daar al zo bij komt kijken. Maar ik voelde al een hele lange tijd dat er verandering moest komen. Talloze keren heb ik een nieuw blog aangemaakt, maar geen van die pogingen heb ik ooit echt online gezet. 
Maar vandaag is het de dag. Ik ga verder schrijven op Seizoenskrabbels.

Dank je wel, lieve lezer, voor al je aandacht in de afgelopen jaren. Ik hoop dat je met me mee zult verhuizen.

waar reageer je op?

Stel je voor dat dit jouw keukenla is. Wat gebeurt er dan in jouw hoofd? Wat voel je bij het zien van deze foto?

Mijn eerste reactie is er een van afkeuring en schaamte. Daarna volgt de actie uitstellen: ik doe de la weer dicht en laat het voor wat het is. Ik reageer hiermee op de negatieve gevoelens die ik ervaar. Gevoelens die ik liever niet zou hebben. Het sluiten van de keukenla is eigenlijk niets minder dan het weglopen voor dat gevoel. Dit gebeurt allemaal in luttele seconden. Omdat ik niets aan deze situatie doe, overkomt dit me de volgende keer dat ik de la open het hele proces opnieuw.

Maar het kan ook anders. Ik kan mezelf ook vragen stellen: Welk gevoel levert een schone la me op? Hoeveel tijd kost het me om dit schoon te maken? Met die vragen reageer ik op dat wat ik eigenlijk wil: genieten van een schone la.

Hoe kun je dit voorbeeld nu gebruiken bij bijvoorbeeld schilderen, tekenen of schrijven? Observeer eens bij jezelf wat er gebeurt als je "weer niet" geschr…