Doorgaan naar hoofdcontent

plak-en-schrijf: dag {7}

Een drukke dag voor de boeg. Na de gebruikelijk fietsronde waarbij ik ieder kind weer aflever op de school waar die hoort te zijn, ga ik weer lekker "vrijwilligen". Om vervolgens de fietsronde nog een keer te doen, de kinderen dus weer op te pikken en mee naar huis te nemen. Daarna zijn er nog een paar wassen te vouwen. Moet er natuurlijk ook nog eten gekookt worden en dan mag ik naar schilderles. Joepie! Waar ik de tijd voor een collage vandaan moet halen, weet ik nog niet, maar voordat het weer 00.00 uur is, zal hier vast wel weer een Plak-en-Schrijf pagina van mijn hand staan.

dag {7}

Je kunt hieronder weer je link invullen. Graag wel de url van het logje invullen i.p.v. je hele blogadres. Dat scheelt lezers veel zoekwerk.

Reacties

©helo zei…
Prachtige creatie ..... vooral het er om heen schrijven .... geweldig op naar morgen
Anoniem zei…
Jouw creaties ziet er inderdaad weer mooi uit! Ik heb ook weer meegedaan; kom je nog eens kijken?
Ellen zei…
Vrouw en tas, dat past! Leuk gedaan deze collage met rondgaande tekst.
Aline zei…
Jeetje wat heb je dat gaaf gedaan, ik had ook al zo'n drukke dag, dus kon pas laat aan de gang... maar het is af en ze staan er... en nu snel alle anderen langs, en dan ga ik ook slapen... ;)
Anoniem zei…
Ik ben dol op tassen en deze hangt in the picture!
Marjan
Heldinne zei…
Mooi deze! Wat voor wit schrijfding gebruik je? #wilikook
@ Heldinne: Merk: Pentel / Witte Gel Ink / Hybrid 1.0 mm ball Medium

Echt een geweldige pen. Laat me vrijwel nooit in de steek. Duurt wel even met drogen, maar de dekking is geweldig.
Heldinne zei…
Gaan we naar op zoek, thx!

Populaire posts van deze blog

Kunst kijken en je dagboek

Woman and child (Sam Jinks)
Half juni was ik bij de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in de Kunsthal in Rotterdam. Hoewel het best druk was, was er genoeg ruimte om even echt stil te staan bij sommige beelden. Waar ik in het schrijven altijd een beweging van buiten naar binnen maak, is dat in het bekijken van kunst niet anders. Lange tijd stond ik stil bij het beeld Woman and Child van Sam Jinks. Ik zag hoe mensen er even bleven staan en weer verder liepen. Ik zag mensen foto's maken, maar niet echt kijken. Ik telde ook af en toe hoe lang mensen nu werkelijk bleven staan. Niet zo lang dus. Zelf bleef ik staan en dwaalde met mijn blik naar binnen. Wat voelde ik bij dit beeld? En terwijl ik daar stond, rolden de tranen over mijn wangen. 
"Wat raakt je?" vroeg mijn kunstmaatje. In eerste instantie had ik er geen woorden voor, het raakte me. Dat is in feite al meer dan genoeg. De woorden kwetsbaarheid en verbinding kwamen op als omschrijving voor mijn gevoel. Maar er ge…

Schrijf je mee?

Nadat ik 's morgens een rondje heb gewandeld, zit ik graag nog even in de tuin. Ik zie vlinders, hommels, libellen en waterjuffers. Helaas is het aantal bijen de laatste jaren echt heel sterk verminderd ondanks alle "bijenplanten" in de tuin. Maar er zijn ook ontdekkingen, zoals een kleine veldmuis die geniet van de aardbeien en de zwartkop, een vogeltje dat ik nog niet eerder in de tuin had ontdekt. 
Als ik mezelf het cadeau geef om 5 of 10 minuten te gaan zitten en te kijken naar de wereld om me heen, is er vaak veel meer te zien dan ik in eerste instantie dacht. Probeer het maar eens uit. Nog leuker wordt het om daar vervolgens ook eens over te schrijven. Toch heb ook ik niet altijd even veel inspiratie en zijn kleine hulpmiddelen zoals een woordendoosje fijne hulpmiddelen.
Speciaal voor deze zomer heb ik een A4-tje gemaakt met 35 zomerse schrijfopdrachten. Op het inspiratieblad vind je naast de opdrachten ook wat schrijftips en een suggestie om het blad te gebruiken…

tip: gratis schrijfproject 2019

Hoewel ik niet zou bloggen tot eind januari, maak ik voor deze tip een uitzondering. Christine de Vries van Shodo heeft voor haar nieuwsbrieflezers een mooi jaarproject ontwikkeld. Als basis worden citaten van Etty Hillesum gebruikt, waarop je al schrijvend gaat reageren. Mij inspireert het om te schrijven met de wijze woorden van Etty, misschien jou ook wel.

Meer informatie vind je op Shodo.