Doorgaan naar hoofdcontent

plak-en-schrijf: dag {8}

Dag acht alweer. Wat gaat het snel....

dag {8}

De link naar jouw bijdrage kun je hieronder invullen. Succes vandaag!

Reacties

Heldinne zei…
had gister echt geen tijd (wel begonnen maar niet afgemaakt), maar ik vind het zó heerlijk om te doen! Dank voor het in gang zetten.
Ans zei…
Ben ook enthousiast aan het knippen/plakken en schrijven! Doe ideeen op bij jullie. Was eerst aan het zoeken, waar moet het over gaan, maar al bladerend komen er spontaan dingen opborrelen. Is echt leuk moment van de dag!
Gisteren niet fit genoeg, dus vandaag maar 2 gemaakt :-)
Aline zei…
Tja en dan is het een vrije dag, dus kon ik mij vanmorgen en vanmiddag even uitleven... al had ik nog geen idee waar ik heen wilde, het kwam als vanzelf vandaag...
Anoniem zei…
Weinig energie en inspiratie vandaag. Nadat ik de markers had gekocht stond mijn hoofd alleen nog maar naar kleuren. Tja, dat dan maar gedaan.
Aline zei…
Whahaha, ik heb net een stapel tijdschriften terug gekregen van de buurvrouw, die waren van mijn vriend, en die gaan allemaal over telefoons, en games (mijn vriend maakt games op Android en iPhone toestellen)... dus zat al te denken over een high tech bladzijde... en nu zie ik deze, geweldig leuk gedaan...

Je gaat de tien daagse toch wel vaker doen he?.. Of eenmaal per maand, of een weekend of zo?.. Volgens mij vallen we anders in een diep gat... ;)
Ellen zei…
Rake collage. Ben het er helemaal mee eens. Nu maar hopen dat er niemand op het idee komt om plakken en schrijven ook als 'ongewenst' af te doen. Want ik krijg wel het idee dat het heel gewenst is. Voor mij in ieder geval wel, deze 10 dagen op rij :-)
Morgen bekijk ik jullie creaties...
©helo zei…
Wat is dit weer leuk, ik ga het straks missen maar gelukkig hebben we nog 2 te gaan. Elke dag verheug ik me op wat er allemaal gemaakt is. Jou creatie van vandaag is ook weer erg leuk de combinatie vooral ... Super
zo even bij de andere kijken of morgen ....
Voor Heldinne

Prachtig de kleuren passen mooi bij elkaar, leuk zo in het rond schrijven ik ga dat ook eens proberen.. ik kan niet op jou blog reageren dus even zo
Annemieke zei…
Wat is dit toch een heerlijke uitdaging....Ik weet even niets te schrijven en kan toch weer een pagina vullen! Kan dit geen plak-en-schrijf-jaar worden?
Er borrelt wel iets als het gaat om plakken-en-schrijven. Maar dat wil ik pas na de herfstvakantie bekend maken. Waarschijnlijk zal het de vorm van een wekelijkse plak-en-schrijf worden.

Populaire posts van deze blog

Kunst kijken en je dagboek

Woman and child (Sam Jinks)
Half juni was ik bij de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in de Kunsthal in Rotterdam. Hoewel het best druk was, was er genoeg ruimte om even echt stil te staan bij sommige beelden. Waar ik in het schrijven altijd een beweging van buiten naar binnen maak, is dat in het bekijken van kunst niet anders. Lange tijd stond ik stil bij het beeld Woman and Child van Sam Jinks. Ik zag hoe mensen er even bleven staan en weer verder liepen. Ik zag mensen foto's maken, maar niet echt kijken. Ik telde ook af en toe hoe lang mensen nu werkelijk bleven staan. Niet zo lang dus. Zelf bleef ik staan en dwaalde met mijn blik naar binnen. Wat voelde ik bij dit beeld? En terwijl ik daar stond, rolden de tranen over mijn wangen. 
"Wat raakt je?" vroeg mijn kunstmaatje. In eerste instantie had ik er geen woorden voor, het raakte me. Dat is in feite al meer dan genoeg. De woorden kwetsbaarheid en verbinding kwamen op als omschrijving voor mijn gevoel. Maar er ge…

Schrijf je mee?

Nadat ik 's morgens een rondje heb gewandeld, zit ik graag nog even in de tuin. Ik zie vlinders, hommels, libellen en waterjuffers. Helaas is het aantal bijen de laatste jaren echt heel sterk verminderd ondanks alle "bijenplanten" in de tuin. Maar er zijn ook ontdekkingen, zoals een kleine veldmuis die geniet van de aardbeien en de zwartkop, een vogeltje dat ik nog niet eerder in de tuin had ontdekt. 
Als ik mezelf het cadeau geef om 5 of 10 minuten te gaan zitten en te kijken naar de wereld om me heen, is er vaak veel meer te zien dan ik in eerste instantie dacht. Probeer het maar eens uit. Nog leuker wordt het om daar vervolgens ook eens over te schrijven. Toch heb ook ik niet altijd even veel inspiratie en zijn kleine hulpmiddelen zoals een woordendoosje fijne hulpmiddelen.
Speciaal voor deze zomer heb ik een A4-tje gemaakt met 35 zomerse schrijfopdrachten. Op het inspiratieblad vind je naast de opdrachten ook wat schrijftips en een suggestie om het blad te gebruiken…

tip: gratis schrijfproject 2019

Hoewel ik niet zou bloggen tot eind januari, maak ik voor deze tip een uitzondering. Christine de Vries van Shodo heeft voor haar nieuwsbrieflezers een mooi jaarproject ontwikkeld. Als basis worden citaten van Etty Hillesum gebruikt, waarop je al schrijvend gaat reageren. Mij inspireert het om te schrijven met de wijze woorden van Etty, misschien jou ook wel.

Meer informatie vind je op Shodo.