Doorgaan naar hoofdcontent

plak-en-schrijf: dag {9}

dag {9}

Dag 9
Op zoek naar meer plaatjes, maar er komt niets. Na 20 minuten bladeren en zoeken, besluit ik dat dit het dan maar is voor vandaag. De tekst die uit mijn vingers vloeit, wekt een traan op. Mijn angst, de angst van anderen. Het verbaast me niets. In de afgelopen dagen waren er plaatjes en teksten die gewoon leuk waren, zonder laag eronder. Maar eens in de zoveel tijd roepen beelden woorden op die me raken, die me aan het denken zetten of die ineens innerlijke processen zichtbaar maken. Dat gebeurde vandaag dus ook. Het hoort er voor mij bij. Het is een van de functies van mijn kleurrijke dagboek: zichtbaar maken wat er inwendig leeft (bewust of onbewust). Natuurlijk heb ik dan de twijfel of ik het dan wel of niet hier zal plaatsen, maar ook deze kant van plakken-en-schrijven mag belicht worden.


Reacties

Ellen zei…
Stel je een leven voor zonder emoties...Ook de moeilijke momenten, onze schaduwkant, duisterste angsten. Ze horen bij dit leven. Gelukkig zijn daar ook altijd het licht en de liefde.
Toch moedig om dit stuk van jezelf te laten zien. De keus te maken tussen privé en blog. Ik vind um heel mooi.
Het gaat inderdaad meer om de keuze tussen privé en blog dan om het al dan niet laten zien van emoties.
Anoniem zei…
heel mooi weergegeven!dank voor het delen.
groet Ster hartje
Anoniem zei…
Speciaal effect vind ik maar daarom niet minder mooi hoor.
Ik was er vandaag ook eens "vroeg" bij en heb mijn link van dag 9 er al bij gezet.
Heldinne zei…
Juist fijn om te merken (en te laten zien) dat beelden zoveel invloed kunnen hebben, soms meer dan woorden. En mooi gedaan met die letters zo!
Yvonne zei…
Ik vind het juist heel erg mooi en het vergt moed om je kwetsbaarheid te tonen. Hulde!
©helo zei…
Indrukwekkend hoe je dit hebt verbeeld, het komt binnen, even alleen maar gedachten.. bedankt
Anoniem zei…
Heel mooi uitgebeeld en verwoord!
Sterkte!
Annemieke zei…
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Wat grappig, ook ik heb vandaag een heel ander soort collage gemaakt.

lieve groet
Brigitta
Annemieke zei…
Heel mooi...rakend.... En waarom niet op een blog zetten. Ik vind het juist veel meer waarde geven aan alles. Gewoon eerlijk zijn en gevoelens tonen. Veel beter dan alles onder een laag verstoppen. Echt is niet van onecht te onderscheiden, laat anderen erover denken wat ze willen, maar jezelf kunnen uiten is ZO belangrijk! Dus vooral zo doorgaan! Bedankt!
Aline zei…
Jeetje wat is dit anders, en niet minder leuk, waarom zou je het weg laten, emoties horen er ook bij... ;) En het laat je zien zoals je bent...

Populaire posts van deze blog

Kunst kijken en je dagboek

Woman and child (Sam Jinks)
Half juni was ik bij de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in de Kunsthal in Rotterdam. Hoewel het best druk was, was er genoeg ruimte om even echt stil te staan bij sommige beelden. Waar ik in het schrijven altijd een beweging van buiten naar binnen maak, is dat in het bekijken van kunst niet anders. Lange tijd stond ik stil bij het beeld Woman and Child van Sam Jinks. Ik zag hoe mensen er even bleven staan en weer verder liepen. Ik zag mensen foto's maken, maar niet echt kijken. Ik telde ook af en toe hoe lang mensen nu werkelijk bleven staan. Niet zo lang dus. Zelf bleef ik staan en dwaalde met mijn blik naar binnen. Wat voelde ik bij dit beeld? En terwijl ik daar stond, rolden de tranen over mijn wangen. 
"Wat raakt je?" vroeg mijn kunstmaatje. In eerste instantie had ik er geen woorden voor, het raakte me. Dat is in feite al meer dan genoeg. De woorden kwetsbaarheid en verbinding kwamen op als omschrijving voor mijn gevoel. Maar er ge…

Schrijf je mee?

Nadat ik 's morgens een rondje heb gewandeld, zit ik graag nog even in de tuin. Ik zie vlinders, hommels, libellen en waterjuffers. Helaas is het aantal bijen de laatste jaren echt heel sterk verminderd ondanks alle "bijenplanten" in de tuin. Maar er zijn ook ontdekkingen, zoals een kleine veldmuis die geniet van de aardbeien en de zwartkop, een vogeltje dat ik nog niet eerder in de tuin had ontdekt. 
Als ik mezelf het cadeau geef om 5 of 10 minuten te gaan zitten en te kijken naar de wereld om me heen, is er vaak veel meer te zien dan ik in eerste instantie dacht. Probeer het maar eens uit. Nog leuker wordt het om daar vervolgens ook eens over te schrijven. Toch heb ook ik niet altijd even veel inspiratie en zijn kleine hulpmiddelen zoals een woordendoosje fijne hulpmiddelen.
Speciaal voor deze zomer heb ik een A4-tje gemaakt met 35 zomerse schrijfopdrachten. Op het inspiratieblad vind je naast de opdrachten ook wat schrijftips en een suggestie om het blad te gebruiken…

tip: gratis schrijfproject 2019

Hoewel ik niet zou bloggen tot eind januari, maak ik voor deze tip een uitzondering. Christine de Vries van Shodo heeft voor haar nieuwsbrieflezers een mooi jaarproject ontwikkeld. Als basis worden citaten van Etty Hillesum gebruikt, waarop je al schrijvend gaat reageren. Mij inspireert het om te schrijven met de wijze woorden van Etty, misschien jou ook wel.

Meer informatie vind je op Shodo.