Doorgaan naar hoofdcontent

The Sacred Journey, daily journal for your soul


Het is een soort agenda, maar toch ook weer niet. Het is een soort notitieboek, maar toch ook weer niet. Wat The Sacred Journey, daily journal for your soul (in het kort TSJ) dan wel is, laat zich niet heel makkelijk omschrijven, maar ik ga wel een poging doen.

TSJ is 18 cm breed, 22 cm lang en 2,5 cm dik, gebonden in een ringband. Hoewel het formaat dus wel handzaam is, lijkt het mij voor een dagelijkse agenda wel wat aan de grote kant. Toch is het wel een van de functies van TSJ, waarvoor je het boek zou kunnen gebruiken. Voor elke maand is er een maandoverzicht op 1 pagina en op elke rechterpagina vind je een weekoverzicht (inclusief weeknummers en maanstanden). De linkerpagina's zijn blanco en bedoeld om zelf te vullen. Tot zover niets nieuws zou je denken. Maar daarmee zijn we er nog niet. Het boek kent tal van pagina's waarop je je doelen voor 2012 kwijt kunt, maar ook bladzijden waarop je kunt reflecteren. Doelgebieden zijn o.a. spiritualiteit, persoonlijke groei, cariere, gezondheid, relaties, bezittingen enz. Er is ook ruimte gereserveerd om je verjaardagswensen te noteren of om bijvoorbeeld te schrijven over de mensen (jouw cirkel) om je heen. Voor in het boek wordt uitgelegd hoe je de verschillende delen van dit boek in zou kunnen vullen. Als je dus de Engelse taal machtig bent, kom je er wel uit.


Elke maand heeft een eigen symbool en een eigen affirmatie. Je kunt ook je eigen focus per maand kiezen: een woord, een symbool of misschien een korte zin. Elke maand is er ruimte om te schrijven over affirmaties, dankbaarheid, mogelijkheden en doelen. Maar natuurlijk is er ook ruimte om te reflecteren (3 pagina's). Je kunt deze pagina's ook gebruiken om jouw hoogtepunten of inzichten op te schrijven.
Twee keer per jaar kun je een grotere reflectie doen en achterin het boek is ruimte om terug te kijken naar 2012, maar ook om vooruit te kijken naar 2013.


TSJ is zoals gezegd dus een soort notitieboek met allerlei mogelijkheden (die ik mogelijk niet allemaal beschreven heb). Het komende jaar ga ik het weer gebruiken. Eerder deed ik er mijn wekelijkse collages in en ik gebruikte het ook een jaar als notitieboek. Hoe ik dat ga doen, weet ik nog niet, maar daar komen vast wel weer logjes over ;-)).

En wil je weten wat andere mensen zoal doen met TSJ? Kijk dan eens op een paar voorbeeldpagina's met bijdragen uit Nederland!

TSJ is te koop bij o.a. online bij Savannah Bay of in de nieuwetijdswinkel Ananda in Haarlem.

Reacties

Karin zei…
Ook ik heb de versie 2012 al weer in huis. Ik vind het een heerlijk notitieboek en gebruik hem al voor het 4e jaar.
Een echte aanrader!
Sanne zei…
Dank voor de tip! Ik heb er net een besteld! Verheug me er al helemaal op!

Populaire posts van deze blog

Bambook - review

Het is altijd leuk om verrast te worden. Dus toen ik via via een Bambook kreeg, maakte mijn hart een sprongetje. Een paar jaar geleden had ik al eens met iemand een gesprek gevoerd die dit notitieboek echt elke werkdag gebruikte. Ze was dolenthousiast. Toendertijd zag ik wel de mogelijkheden, maar ik dacht niet dat ik het zelf veel zou gebruiken. Het leek me nogal omslachtig om iedere keer weer een foto te maken van alles wat je aan aantekeningen wil bewaren.

Had ik het even mis. Nu ik er een heb, gebruik ik hem intensief en bespaar op die manier veel papier dat ik anders zou weggooien. Het valt me op dat ik veel van de geschreven dingen wis ik zonder dat ik er ooit een foto van heb gemaakt. Maar het is me helaas ook al een keer overkomen dat ik 5 pagina's geschreven had, ervan overtuigd was dat ik wel foto's had gemaakt en de pagina's wiste. Tja... dat gaat me vast geen tweede keer overkomen.


De buitenkant
Mijn Bambook heeft een bamboe omslag. Lekker stevig en dat maakt o…

ik ga verhuizen!

Op 27 januari 2011 schreef ik hier mijn eerste blogpost. Vandaag is het mijn laatste op deze plek. Met heel veel plezier heb ik geschreven over dagboeken en alles wat daar al zo bij komt kijken. Maar ik voelde al een hele lange tijd dat er verandering moest komen. Talloze keren heb ik een nieuw blog aangemaakt, maar geen van die pogingen heb ik ooit echt online gezet. 
Maar vandaag is het de dag. Ik ga verder schrijven op Seizoenskrabbels.

Dank je wel, lieve lezer, voor al je aandacht in de afgelopen jaren. Ik hoop dat je met me mee zult verhuizen.

waar reageer je op?

Stel je voor dat dit jouw keukenla is. Wat gebeurt er dan in jouw hoofd? Wat voel je bij het zien van deze foto?

Mijn eerste reactie is er een van afkeuring en schaamte. Daarna volgt de actie uitstellen: ik doe de la weer dicht en laat het voor wat het is. Ik reageer hiermee op de negatieve gevoelens die ik ervaar. Gevoelens die ik liever niet zou hebben. Het sluiten van de keukenla is eigenlijk niets minder dan het weglopen voor dat gevoel. Dit gebeurt allemaal in luttele seconden. Omdat ik niets aan deze situatie doe, overkomt dit me de volgende keer dat ik de la open het hele proces opnieuw.

Maar het kan ook anders. Ik kan mezelf ook vragen stellen: Welk gevoel levert een schone la me op? Hoeveel tijd kost het me om dit schoon te maken? Met die vragen reageer ik op dat wat ik eigenlijk wil: genieten van een schone la.

Hoe kun je dit voorbeeld nu gebruiken bij bijvoorbeeld schilderen, tekenen of schrijven? Observeer eens bij jezelf wat er gebeurt als je "weer niet" geschr…