maandag 6 februari 2012

64 schrijfkaarten - Saskia de Bruin


Saskia schrijft o.a.:
"Ze zijn bedoeld om te gebruiken bij het schrijven in een dagboek. Iedere dag of iedere week een kaartje trekken in in jezelf het antwoord laten opkomen, helpt je om het wonder dat je bent te laten verschijnen. Je kunt de kaartjes ook in een groep gebruiken door om de beurt een kaartje te trekken en het antwoord te delen in de groep. Iedereen kan hetzelfde kaartje beantwoorden, maar je kunt ook allemaal een eigen kaartje trekken en het beantwoorden. Hoe je de kaartjes ook gebruikt, je mag altijd passen en 'valsspelen'. /.../"

Mijn ervaring
Mijn doosje sluit niet meer zo goed. De bovenkant is  gekreukt, bevlekt en hier en daar is het groen weggesleten en verkleurd. Het ziet er niet alleen uit als een veelgebruikt doosje, het is ook een veelgebruikt doosje. Hoewel de kaartjes ook wel tekenen van gebruik vertonen, zien ze er nog erg goed uit. Ze zijn stevig en goed geplastificeerd. De voorkant van de kaartjes bevatten prachtige wijsheden die al een prima ingang kunnen zijn om iets te schrijven, maar als de voorkant je niet zoveel zegt dan staat er op de achterkant een opdracht. Altijd met een lekker Saskia-twist waarin positiviteit, liefde, spelen, ont-dekken en aanmoedigingen een rol spelen. Het doosje (10 x 10 x 2,5 cm) is compact waardoor je het makkelijk mee kunt nemen als je op lokatie gaat schrijven.

De kaartjes zijn goed te gebruiken voor het schrijven in je dagboek, maar ook voor gesprekken (of schrijven) in groepen is het waardevol materiaal. Met sommige opdrachten krijg je absoluut de tongen los en kom je achter nooit verwachte overtuigingen en meningen.

Nu 8 jaar na de eerste druk, verschijnt deze maand de herdruk. Wil je meer lezen over deze kaartjes? Kijk dan eens bij deze recensies of kijk eens hier.

2 opmerkingen:

Mettje zei

Grappig dat je juist vandaag over deze kaartjes schrijft. Ik had ze gister weer es 'gevonden' en was van plan om ze weer es vaker te gebruiken. Vanmiddag is ongetwijfeld een goed plan, in afwachting tot de monteur van mijn kraan... (komt geen water meer uit in de keuken :().

Karin zei

Deze week verschijnt Saskia's nieuwste boekje: "Schrijvend tot jezelf komen"(ISBN 9789077770672, € 12,95). Het boekje is niet helemaal nieuw, maar een geheel herziene, nieuwe editie van haar eerste boek. Toen die verscheen was het in de vorm van een boek waarin jezelf ook kon schrijven. In deze pocketeditie staat alleen de tekst. Een mooie uitgave met een witte kaft en gouden letters. Afgelopen zondag had ze de eerste exemplaren mee naar de SchrijfSalon. Saskia en ik organiseren elke zes weken een workshop creatief schrijven, zie voor informatie: www.geluksonderneming.nl
Eersvolgende keer is op zondag 11 maart a.s.