ervaring e-reader gevraagd

Een goed leesboek kan me niet dik genoeg zijn, maar het vasthouden van zo'n boek is soms een hele toer (zeker als je in bed wilt lezen). Nu heb ik wel een boekkussen, maar dat is ook niet alles. Heeft er iemand ervaring met een e-reader? Momenteel heb ik een Archos te leen om het eens uit te proberen, maar graag zou ik ook ervaringen met andere apparaten horen. Tips voor het downloaden van digitale boeken zijn ook welkom :-)).

Reacties

Heldinne zei…
Op Gutenberg kun je in elk geval veel gratis downloaden. Ik heb zelf ook een archos, in de zon wat minder maar 's nachts weer fijner dan zo'n e-ink geval (Kindle, Sony). En ik vind 't heerlijk dat ik mijn eigen mappen kan aanmaken in explorer.
Dat vind ik dus een nadeel, dat het in de zon wat minder goed leesbaar is. Want juist op vakantie is het zo heerlijk om buiten een boek te lezen. Hoe zit dat met de andere apparaten? Wie-o-wie heeft er ervaring?
Ellen zei…
Hoi Petra
Ik ben zelf in het bezit van een IT Works e-reader die ik bij de BCC heb gekocht voor maar 49 euro. Hij bevalt prima. Het is een eenvoudig apparaatje. De helderheid van het scherm is instelbaar. Al mijn Nederlandse e-books heb ik via deze link gedownload/:http://www.4shared.com/dir/-zEmAsHL/_online.html. Er staan er zo’n 7000. Ze staan per letter van het alfabet in een zip file. Je moet ze dus allemaal downloaden en dan kan je op je PC uitzoeken welke je wilt hebben. Het is even een gedoe, maar zeer de moeite waard. Engelse titels kun je het beste googlelen. Ik voer dan de titel in met de : download, epub of Pdf. Meestal vind je dan wel wat je zoekt
Yvonne Altena zei…
Hoi Petra,

Ik heb zelf een sony PRS-650 (model van vorig jaar, maar er is een nieuw model nu). Deze heeft e-ink. Deze ereaders zijn wat duurder, maar ik vind het dubbel en dwars het geld waard. Het is heerlijk lezen in de zon. En in bed met een speciaal lampje is het ook prima toeven.
Als je wil kan je hem een keer bekijken, voelen, ervaren. Je woont in Den Haag toch?

Groetjes Yvonne
En dan nog een vraag: Wie heeft er ervaring met e-readers en de Mac (OS X Lion)?
Claudia zei…
Ik bezit een iPad en ik lees weer dankzij de ebooks de iPad is echt heerlijk je kunt zelfs in boeken wonen omdat je kunt markeren, onderstrepen en notities kunt toevoegen. Downloaden van boeken is simpel. Daar wil ik je nog wel over mailen. In amper 2 maanden heb ok nu 10.000 boeken verzameld en is het grote leesavontuur begonnen. Nadeel van de iPad is dat lezen in de zon moeilijk gaat.
Claudia
Anoniem zei…
Ik heb een kindle en die doet t prima in de zon! Ben er erg blij mee en met het programma calibre kan je bol.com boeken omzetten naar kindle formaal :)
Anoniem zei…
Hi,

Ik heb een bebook (al een jaar of drie), hoewel ik het gevoel van een boek vasthouden wel eens mis kan ik me mijn leven niet meer voorstellen zonder mijn boek. Boeken kopen gaat heel makkelijk bij Bol en mijn plaatselijke boekhandel. PDF's kan ook, dan heb ik dus ook mijn eigen aantekeningen bij me (met openoffice kun je zelf een pdf maken).
Nooit meer zonder een boek zitten: het ene uit en me voorgenomen om in de volgende te beginnen, dan kan ik me toch nog bedenken om toch die andere te lezen, zelfs als ik niet thuis ben.
Ik doe meer als een week met de batterij en neem hem werkelijk overal mee naar toe. Doet het ook in de zon, in bed wel een lampje nodig.
Mareille
Heldinne zei…
Hier een aantal gratis NL literatuur http://www.bibliotheek.nl/eregalerij