Doorgaan naar hoofdcontent

aankondiging: kleurrijke-pagina-week (week 20)

lintje  

Het fluitenkruid schiet al flink de grond uit en binnenkort zullen we weer van die prachtige bruidsluiers van moeder natuur kunnen genieten. Reden genoeg om ook zelf weer eens lekker in de wereld van het versieren te stappen met je dagboek. Wil je liever pagina's maken zoals we dat tijdens de plak-en-schrijf tiendaagse hebben gedaan, dan ben je ook van harte uitgenodigd om mee te doen. Maak het jezelf niet te moeilijk. Een klein randje of een strookje papier geeft soms al genoeg effect. Er is genoeg inspiratie te vinden op het internet. Want of je nu fruitstickers spaart, je dagboek vol met kleur giet of maar af en toe een randje toevoegt, het zorgt ervoor dat je dagboek kleurrijk wordt.

Pak je agenda en noteer maar alvast: De uitdaging loopt van 14 tot 21 mei. Wil je meedoen? Dan zijn er twee mogelijkheden. Je kunt een foto naar mij mailen (die ik op het weblog en Flickr zal plaatsen), maar je kunt ook de link naar jouw weblogpagina onder de berichten van die week kwijt. Zo kunnen andere mensen ook jouw werk bewonderen.

Ter inspiratie zal ik de komende tijd een aantal voorbeelden plaatsen van kleurrijke pagina's die niet veel tijd kosten om te maken.

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar jullie kleurrijke pagina's!

Reacties

Ellen zei…
Leuk, Kriebels en Krabbels dat je deze uitdaging plaatst. Dit is nog uitdagender om te doen als er meer deelnemers zijn. Naar elkaar werk kijken en ervan genieten. Mmm, ja. Ik denk wel dat ik meedoe. Plaats je weer Mister Linkies erbij? Groetjes!
Dat is wel de bedoeling omdat dat makkelijk doorklikt! Plaats gerust een link op je eigen weblog om wat reclame te maken. Er zullen vast meer deelnemers komen.... (hoop, hoop, hoop ;-)).
Christel zei…
Oh leuk, daar wil ik wel aan meedoen... Zal het in mijn agenda zetten....
Anoniem zei…
Ik zou graag weer meedoen, maar 14-21 mei is de week waarin Hemelvaartsdag valt en dan zijn wij met vakantie, zonder computer/scanner. He, wat jammer nou, in die week gaat het mij echt niet lukken!
Je hoeft niet heel de week mee te doen. Een enkele bijdrage of een paar pagina's delen....het mag allemaal.
Aline zei…
Ik kom de 11de net terug van vakantie, dus lijkt me heel leuk...
kraai65 zei…
Ik doe mee. Tenminste een paar dagen.
noofs zei…
Nu ik je pagina zie, moet ik ineens denken aan mijn zwager die een lintje kreeg. Wat een feest was dat. Maar dat terzijde...Wat ik wil zeggen is dat ik je met belangstelling ga volgen hier. Tot de volgende visite dus :-)

Populaire posts van deze blog

Bambook - review

Het is altijd leuk om verrast te worden. Dus toen ik via via een Bambook kreeg, maakte mijn hart een sprongetje. Een paar jaar geleden had ik al eens met iemand een gesprek gevoerd die dit notitieboek echt elke werkdag gebruikte. Ze was dolenthousiast. Toendertijd zag ik wel de mogelijkheden, maar ik dacht niet dat ik het zelf veel zou gebruiken. Het leek me nogal omslachtig om iedere keer weer een foto te maken van alles wat je aan aantekeningen wil bewaren.

Had ik het even mis. Nu ik er een heb, gebruik ik hem intensief en bespaar op die manier veel papier dat ik anders zou weggooien. Het valt me op dat ik veel van de geschreven dingen wis ik zonder dat ik er ooit een foto van heb gemaakt. Maar het is me helaas ook al een keer overkomen dat ik 5 pagina's geschreven had, ervan overtuigd was dat ik wel foto's had gemaakt en de pagina's wiste. Tja... dat gaat me vast geen tweede keer overkomen.


De buitenkant
Mijn Bambook heeft een bamboe omslag. Lekker stevig en dat maakt o…

ik ga verhuizen!

Op 27 januari 2011 schreef ik hier mijn eerste blogpost. Vandaag is het mijn laatste op deze plek. Met heel veel plezier heb ik geschreven over dagboeken en alles wat daar al zo bij komt kijken. Maar ik voelde al een hele lange tijd dat er verandering moest komen. Talloze keren heb ik een nieuw blog aangemaakt, maar geen van die pogingen heb ik ooit echt online gezet. 
Maar vandaag is het de dag. Ik ga verder schrijven op Seizoenskrabbels.

Dank je wel, lieve lezer, voor al je aandacht in de afgelopen jaren. Ik hoop dat je met me mee zult verhuizen.

waar reageer je op?

Stel je voor dat dit jouw keukenla is. Wat gebeurt er dan in jouw hoofd? Wat voel je bij het zien van deze foto?

Mijn eerste reactie is er een van afkeuring en schaamte. Daarna volgt de actie uitstellen: ik doe de la weer dicht en laat het voor wat het is. Ik reageer hiermee op de negatieve gevoelens die ik ervaar. Gevoelens die ik liever niet zou hebben. Het sluiten van de keukenla is eigenlijk niets minder dan het weglopen voor dat gevoel. Dit gebeurt allemaal in luttele seconden. Omdat ik niets aan deze situatie doe, overkomt dit me de volgende keer dat ik de la open het hele proces opnieuw.

Maar het kan ook anders. Ik kan mezelf ook vragen stellen: Welk gevoel levert een schone la me op? Hoeveel tijd kost het me om dit schoon te maken? Met die vragen reageer ik op dat wat ik eigenlijk wil: genieten van een schone la.

Hoe kun je dit voorbeeld nu gebruiken bij bijvoorbeeld schilderen, tekenen of schrijven? Observeer eens bij jezelf wat er gebeurt als je "weer niet" geschr…