Doorgaan naar hoofdcontent

erbij blijven

Mijn woord voor 2012 vult nog steeds mijn dagboek. Nu het eerste boekje van 2012 bijna vol is, is het tijd voor een korte reflectie. Ik herlees niet mijn hele dagboek, maar alleen de stukjes die gaan over "erbij blijven". Meestal geef ik mijn dagboekstukjes een korte titel mee, dat maakt het zoeken in dit geval een stuk makkelijker. Bij elke pagina met mijn woorden voor 2012 plak ik een post-it. Zo kan ik reflecteren op dit onderdeel zonder heel mijn dagboek door te hoeven lezen. Ideaal. De inzichten die ik verkrijg, zet ik straks op een pagina in mijn nieuwe boekje zodat het thema weer verder met me mee kan reizen.

Schrijf jij ook aan de hand van een woord dat het hele jaar met je meereist? Hoe doe jij dat als je de overstap maakt naar een nieuw boekje? Deel je ervaringen hieronder in de reacties. Ik ben benieuwd.

Reacties

Anoeska zei…
Hoi hoi! Ben vandaag weer een rustig aan het struinen op je blog! Heerlijk! Nieuwe inspiratie opdoen! Dank je wel!

En verder... Ik schrijf niet het hele jaar aan de hand van een woord. Ik kijk gewoon wat er in me op komt als ik ga zitten met pen en papier. Wat ik vaak wel doe als start (waarna ik meestal heel snel echt op gang kom) is de dag duiden met een woord. Vaak met een deugd. Hier schrijf ik dan maximaal één pagina over.
Als ik een nieuw boekje begin wijdt ik dat eerst in door te vertellen waar het boekje gekocht is, onder welke omstandigheden en het hoeveelste boekje het is. Daarna ga ik gewoon lekker verder schrijven!

Zo nu ga ik nog even schrijven op papier!

Groetjes!
Niet alles is wat het lijkt... over "erbij blijven" schrijf ik meestal 2x per week. De overige pagina's worden gevuld met hele andere dingen ;-)).

Populaire posts van deze blog

Bambook - review

Het is altijd leuk om verrast te worden. Dus toen ik via via een Bambook kreeg, maakte mijn hart een sprongetje. Een paar jaar geleden had ik al eens met iemand een gesprek gevoerd die dit notitieboek echt elke werkdag gebruikte. Ze was dolenthousiast. Toendertijd zag ik wel de mogelijkheden, maar ik dacht niet dat ik het zelf veel zou gebruiken. Het leek me nogal omslachtig om iedere keer weer een foto te maken van alles wat je aan aantekeningen wil bewaren.

Had ik het even mis. Nu ik er een heb, gebruik ik hem intensief en bespaar op die manier veel papier dat ik anders zou weggooien. Het valt me op dat ik veel van de geschreven dingen wis ik zonder dat ik er ooit een foto van heb gemaakt. Maar het is me helaas ook al een keer overkomen dat ik 5 pagina's geschreven had, ervan overtuigd was dat ik wel foto's had gemaakt en de pagina's wiste. Tja... dat gaat me vast geen tweede keer overkomen.


De buitenkant
Mijn Bambook heeft een bamboe omslag. Lekker stevig en dat maakt o…

ik ga verhuizen!

Op 27 januari 2011 schreef ik hier mijn eerste blogpost. Vandaag is het mijn laatste op deze plek. Met heel veel plezier heb ik geschreven over dagboeken en alles wat daar al zo bij komt kijken. Maar ik voelde al een hele lange tijd dat er verandering moest komen. Talloze keren heb ik een nieuw blog aangemaakt, maar geen van die pogingen heb ik ooit echt online gezet. 
Maar vandaag is het de dag. Ik ga verder schrijven op Seizoenskrabbels.

Dank je wel, lieve lezer, voor al je aandacht in de afgelopen jaren. Ik hoop dat je met me mee zult verhuizen.

waar reageer je op?

Stel je voor dat dit jouw keukenla is. Wat gebeurt er dan in jouw hoofd? Wat voel je bij het zien van deze foto?

Mijn eerste reactie is er een van afkeuring en schaamte. Daarna volgt de actie uitstellen: ik doe de la weer dicht en laat het voor wat het is. Ik reageer hiermee op de negatieve gevoelens die ik ervaar. Gevoelens die ik liever niet zou hebben. Het sluiten van de keukenla is eigenlijk niets minder dan het weglopen voor dat gevoel. Dit gebeurt allemaal in luttele seconden. Omdat ik niets aan deze situatie doe, overkomt dit me de volgende keer dat ik de la open het hele proces opnieuw.

Maar het kan ook anders. Ik kan mezelf ook vragen stellen: Welk gevoel levert een schone la me op? Hoeveel tijd kost het me om dit schoon te maken? Met die vragen reageer ik op dat wat ik eigenlijk wil: genieten van een schone la.

Hoe kun je dit voorbeeld nu gebruiken bij bijvoorbeeld schilderen, tekenen of schrijven? Observeer eens bij jezelf wat er gebeurt als je "weer niet" geschr…