maandag 9 april 2012

Pen en Papier april 2012

Het is weer eens tijd voor een nieuwe Pen en Papier. Ook deze keer is er weer van alles wat. Veel plezier met lezen en klikken!

Dagboeken
* Een gedachte per dag (a thought a day) is een boekje van uitgeverij Peter Pauper Press. De engelstalige review kun je hier lezen. Weer een dagboekje voor vijf jaar waar je een paar regels tekst per dag kunt schrijven.
* Een artikel over het dankbaarheidsdagboek.
* Bij de beautiful papershop kun je allerlei merken dagboeken online bestellen. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de Multicolor boekjes van CIAK die gevuld zijn met gekleurd, gelinieerd, papier.
* Bij Studio Stationary vind je niet alleen notitieboeken, maar ook prachtige andere dingen.
* Nog altijd vind ik de tekeningen van Fiep Westendorp prachtig en dat ze nu ook een notitieboekje sieren is helemaal geweldig!

Omslagen
De tassen van Crumpler vind ik mooi, maar vooral handig. Ze zijn prijzig, maar waterdicht en dat is als je veel op de fiets zit een absoluut pluspunt. Nu zag ik dat Crumpler ook mooie omslagen heeft voor notitieboeken. Bekijk de verschillende soorten maar eens: A4, A5, A6. Er zijn ook vullingen verkrijgbaar in de maten A4 en A5. De verzendkosten via de webwinkel zijn hoog. Mocht je in de buurt van Amsterdam, Rotterdam of Utrecht wonen dan zou je daar eens in de Crumpler winkel kunnen kijken of ze de omslagen op voorraad hebben.

Papier
Usem kaartjes zijn heel handig en er zijn verschillende soorten. Nog leuker is het om te zien wat voor creatieve dingen je ermee kunt doen.
* Op de site van Jeska Verstegen kun je briefpapier downloaden en als je zelf de plaatjes inkleurt, is jouw innerlijke kind waarschijnlijk ook weer heel erg tevreden.

Schrijven
* Een nieuwe wandel- en schrijfoefening vind je bij Papieren Spiegel.

Boeken over dagboekschrijven
* Er bestaat een piepklein boekje over dagboekschrijven van Saskia de Bruin van uitgeverij AO. Het is uitgegeven in 2005, maar nog steeds te koop. Veel bibliotheken hebben boekjes uit de OA-reeks, dus lenen is ook een optie.
* Het boek Schrijvend tot jezelf komen (eveneens van Saskia de Bruin) is opnieuw uitgegeven. Kijk het hier eens in.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Weet iemand of de site van Cordeil nog weer in de lucht komt?
Ik ben al weken op zoek naar de site maar die is steeds niet weer te geven.
Wil namelijk een sigel conceptum schrijfboek bestellen, wit met zachte kaft, A4 maat.
Alvast bedankt, Marjan

Kriebels en Krabbels zei

De dagboekshop (zusje van...) is ook nog steeds uit de lucht. De conceptumboeken koop ik meestal bij een kantoorboekhandel in mijn woonplaats. Je zou eens in je eigen omgeving na kunnen vragen of ze ze hebben. De bijenkorf heeft ze ook een tijdje verkocht en anders:

- http://www.gebroederswinter.nl/nl/merk/1456708/index.html?manufacturer=Sigel

Anoniem zei

Dank je wel voor de tip, ik ga kijken!
Marjan