Doorgaan naar hoofdcontent

nog even wachten op de plak-en-schrijf van 2012

Plak-en-Schrijf Tiendaagse 2011 

Over 4 weken, op 5 oktober om precies te zijn, is het weer zover. Dan begint de tweede plak-en-schrijf tiendaagse. Ik kijk er weer naar uit en hoop dat jullie ook weer zin hebben om met mij mee te doen. Het delen gaat op dezelfde manier als vorig jaar (zie hier).

Dus.....
Verzamel alvast oude tijdschriften. Zorg voor een lekker schrijvende pen of stift. Een potje lijm en zin om te plakken en schrijven.

Verder lezen:
* Informatie plak-en-schrijf (2011): hier, hier, dit logje en/of deze
* Bekijk alle collages van vorig jaar op het weblog

Reacties

Anoniem zei…
Heerlijk, ik laat me graag inspireren, kan niet wachten tot de start
Christel zei…
Vorig jaar schreef ik dat ik mee deed en heb er helemaal niets mee gedaan *schaam* (volledig ontschoten). Vraag die ik vorig jaar heb gesteld, heb ik nog wel. Hoe krijg je het voor elkaar een PDF te plaatsen die dan bij iemand anders ook te openen is? Ik ga nog even kijken of ik mee ga doen. Lijkt me wel heel leuk. En nuttig :)
Ik ben benieuwd!

Om mee te doen (d.w.z. je werk laten zien) kun je twee dingen doen. Als je een eigen weblog/site hebt, kun je daar een foto van je werk plaatsen. Je zet je link naar jouw werkstuk dan in de speciale widgetbox op dit weblog. Iedereen kan dan op die link klikken om jouw collage te zien.

Een andere manier is om een foto van je werk naar mij te mailen. Die foto plaats ik dan op het weblog.

De widgetbox is dus eigenlijk alleen een hulpmiddel om een mooi overzicht te hebben van de deelnemers en hun werk. Het maakt het m.i. makkelijker voor lezers. Je hoeft dan niet steeds alle reacties door te spitten.

Zelf een pdf plaatsen op dit weblog is dus niet nodig.

Ik hoop dat jouw vraag hiermee beantwoord is. Zo niet, wil je me dan even mailen (adres: zie onder contact).

groet,

K&KAnoniem zei…
Ik doe ook mee! Woon wel in Australie, Perth, maar dat mag de pret niet drukken, toch??
Geweldig idee! Vind het altijd leuk om woorden & beelden te combineren!
Aline zei…
Yeah, uiteraard ben ik gewoon van de partij... en de eerste paar leuke dingen ben ik al tegengekomen, dus heb al wat tijdschriften apart gelegd... Waar ik vorig jaar nog moeite had met het vinden van tijdschriften, heb ik inmiddels stapels en tassen vol...
Na het nogmaals lezen : Ik ben van de partij!
Lijkt me heerlijk "verplicht" te plakken. Nu doe ik het alleen als ik echt tijd heb (maar het is een kwestie van tijd maken...)
Groetjes, Wendy
Jetske zei…
Mag je ook Art Journallen?
Zoja, dan doe ik ook mee! :)
Dan wel als de jongste deelneemster waarschijnlijk, met mijn veertien jaar... :)
Meedoen mag natuurlijk! Het is altijd leuk om pagina's te zien.

Het doel van de plak-en-schrijf is vooral plezier hebben, maar ook wil ik je uitdagen om het maken van mooie dingen los te laten. Door snel dingen uit tijdschriften te scheuren, die op te plakken en erover heen te schrijven stap je over allerlei oordelen heen die je kunt hebben over hoe mooi of goed iets moet worden. Als je snel werkt, kun je namelijk niet nadenken over mooi, lelijk enz.

Natuurlijk kun je dat ook met Art Journallen doen. Zie het als een soort van oefenpagina's waar je een half uurtje aan werkt, zodat dat innerlijke stemmetje dat zegt dat het mooi moet worden zijn mond houdt.
Ik ga ook nog even op zoek naar wat linken waar je gratis dingen kunt downloaden (als je gebrek aan plaatjes hebt).
Brigitta zei…
Ik heb vorig jaar meegedaan en vond het fantastisch, helaas komt de startdatum deze keer niet goed uit, ik ga 6 oktober namelijk 10 dag met mijn dochter naar Sicilië

veel plezier allemaal!
Brigitta
Fijne reis voor jou en je dochter!

Populaire posts van deze blog

Bambook - review

Het is altijd leuk om verrast te worden. Dus toen ik via via een Bambook kreeg, maakte mijn hart een sprongetje. Een paar jaar geleden had ik al eens met iemand een gesprek gevoerd die dit notitieboek echt elke werkdag gebruikte. Ze was dolenthousiast. Toendertijd zag ik wel de mogelijkheden, maar ik dacht niet dat ik het zelf veel zou gebruiken. Het leek me nogal omslachtig om iedere keer weer een foto te maken van alles wat je aan aantekeningen wil bewaren.

Had ik het even mis. Nu ik er een heb, gebruik ik hem intensief en bespaar op die manier veel papier dat ik anders zou weggooien. Het valt me op dat ik veel van de geschreven dingen wis ik zonder dat ik er ooit een foto van heb gemaakt. Maar het is me helaas ook al een keer overkomen dat ik 5 pagina's geschreven had, ervan overtuigd was dat ik wel foto's had gemaakt en de pagina's wiste. Tja... dat gaat me vast geen tweede keer overkomen.


De buitenkant
Mijn Bambook heeft een bamboe omslag. Lekker stevig en dat maakt o…

ik ga verhuizen!

Op 27 januari 2011 schreef ik hier mijn eerste blogpost. Vandaag is het mijn laatste op deze plek. Met heel veel plezier heb ik geschreven over dagboeken en alles wat daar al zo bij komt kijken. Maar ik voelde al een hele lange tijd dat er verandering moest komen. Talloze keren heb ik een nieuw blog aangemaakt, maar geen van die pogingen heb ik ooit echt online gezet. 
Maar vandaag is het de dag. Ik ga verder schrijven op Seizoenskrabbels.

Dank je wel, lieve lezer, voor al je aandacht in de afgelopen jaren. Ik hoop dat je met me mee zult verhuizen.

waar reageer je op?

Stel je voor dat dit jouw keukenla is. Wat gebeurt er dan in jouw hoofd? Wat voel je bij het zien van deze foto?

Mijn eerste reactie is er een van afkeuring en schaamte. Daarna volgt de actie uitstellen: ik doe de la weer dicht en laat het voor wat het is. Ik reageer hiermee op de negatieve gevoelens die ik ervaar. Gevoelens die ik liever niet zou hebben. Het sluiten van de keukenla is eigenlijk niets minder dan het weglopen voor dat gevoel. Dit gebeurt allemaal in luttele seconden. Omdat ik niets aan deze situatie doe, overkomt dit me de volgende keer dat ik de la open het hele proces opnieuw.

Maar het kan ook anders. Ik kan mezelf ook vragen stellen: Welk gevoel levert een schone la me op? Hoeveel tijd kost het me om dit schoon te maken? Met die vragen reageer ik op dat wat ik eigenlijk wil: genieten van een schone la.

Hoe kun je dit voorbeeld nu gebruiken bij bijvoorbeeld schilderen, tekenen of schrijven? Observeer eens bij jezelf wat er gebeurt als je "weer niet" geschr…