Doorgaan naar hoofdcontent

p&s 2012: dag 7

De bijdrage van Marjan:Mijn eigen bijdrage:

p&s 2012: dag 7

Vandaag pakte ik een paar oude tijdschriften i.p.v. mijn stapel uitgescheurde pagina's. En dat bleek toch minder makkelijk. Ik werd verleid tot het lezen van artikeltjes. Dat zorgde niet alleen voor het verlies aan tempo (wat nodig is om de innerlijke criticus te omzeilen), maar ik ging er ook van uitstellen. Het is een heel geniepig proces, want in eerste instantie had ik het niet door dat ik dat aan het doen was. Ik merkte ook dat er een plan ontstond, dat ik al aan het organiseren was tijdens het scheuren en dat is eigenlijk ook niet de bedoeling. Kortom het gemak van de afgelopen dagen was vandaag ver te zoeken. Toch is het fijn om dit tegen te komen. Het maakt me bewust van wat er zich allemaal inwendig in een mens af kan spelen tijdens zo'n opdracht.

Hoe ben jij gevaren vandaag?

Reacties

Anoniem zei…
Toevallig op je blog terechtgekomen. Smaakt naar meer.. ik ga nog wat rondkijken!
Hé, dat herken ik ineens. Goed dat je dat opmerkt. Ik gebruik nogal eens de Happinez voor mooie kleuren, prints en woorden en verdwaal dan ook regelmatig in artikelen, waardoor mijn hoofd juist voller wordt. Wat een goed idee om pagina's uit te scheuren, dan voorkom je dat. edankt voor de tip!
Aline zei…
Dag zeven is ook af hier...

Populaire posts van deze blog

Kunst kijken en je dagboek

Woman and child (Sam Jinks)
Half juni was ik bij de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in de Kunsthal in Rotterdam. Hoewel het best druk was, was er genoeg ruimte om even echt stil te staan bij sommige beelden. Waar ik in het schrijven altijd een beweging van buiten naar binnen maak, is dat in het bekijken van kunst niet anders. Lange tijd stond ik stil bij het beeld Woman and Child van Sam Jinks. Ik zag hoe mensen er even bleven staan en weer verder liepen. Ik zag mensen foto's maken, maar niet echt kijken. Ik telde ook af en toe hoe lang mensen nu werkelijk bleven staan. Niet zo lang dus. Zelf bleef ik staan en dwaalde met mijn blik naar binnen. Wat voelde ik bij dit beeld? En terwijl ik daar stond, rolden de tranen over mijn wangen. 
"Wat raakt je?" vroeg mijn kunstmaatje. In eerste instantie had ik er geen woorden voor, het raakte me. Dat is in feite al meer dan genoeg. De woorden kwetsbaarheid en verbinding kwamen op als omschrijving voor mijn gevoel. Maar er ge…

Schrijf je mee?

Nadat ik 's morgens een rondje heb gewandeld, zit ik graag nog even in de tuin. Ik zie vlinders, hommels, libellen en waterjuffers. Helaas is het aantal bijen de laatste jaren echt heel sterk verminderd ondanks alle "bijenplanten" in de tuin. Maar er zijn ook ontdekkingen, zoals een kleine veldmuis die geniet van de aardbeien en de zwartkop, een vogeltje dat ik nog niet eerder in de tuin had ontdekt. 
Als ik mezelf het cadeau geef om 5 of 10 minuten te gaan zitten en te kijken naar de wereld om me heen, is er vaak veel meer te zien dan ik in eerste instantie dacht. Probeer het maar eens uit. Nog leuker wordt het om daar vervolgens ook eens over te schrijven. Toch heb ook ik niet altijd even veel inspiratie en zijn kleine hulpmiddelen zoals een woordendoosje fijne hulpmiddelen.
Speciaal voor deze zomer heb ik een A4-tje gemaakt met 35 zomerse schrijfopdrachten. Op het inspiratieblad vind je naast de opdrachten ook wat schrijftips en een suggestie om het blad te gebruiken…

tip: gratis schrijfproject 2019

Hoewel ik niet zou bloggen tot eind januari, maak ik voor deze tip een uitzondering. Christine de Vries van Shodo heeft voor haar nieuwsbrieflezers een mooi jaarproject ontwikkeld. Als basis worden citaten van Etty Hillesum gebruikt, waarop je al schrijvend gaat reageren. Mij inspireert het om te schrijven met de wijze woorden van Etty, misschien jou ook wel.

Meer informatie vind je op Shodo.