Doorgaan naar hoofdcontent

plak-en-schrijf 2012: dag 1

Buiten is het nat. De wind laat flink van zich horen en mijn straat ligt inmiddels bezaaid met gele blaadjes. De herfst is er nu toch echt. Lekker weer om binnen achter de tafel te kruipen om een plak-en-schrijf pagina te maken.

foto volgt nog


p&s 2012: dag 1

In mijn dagboek zitten nog een paar voorbewerkte pagina's. Meestal maak ik die verder af met tekenen of schilderen, maar vandaag is het ook een prima ondergrond voor de plak-en-schrijf. Ik vond namelijk mijn verzameling harten weer in mijn collagemap terug. En zeg nu zelf? Roze en harten gaan toch prima samen?!


Deel je werkstuk. Vul je link naar jouw foto/blog in in de onderstaande lijst. Dan kan iedereen ook jouw plak-en-schrijf pagina bewonderen.

Reacties

Aline zei…
Vanmiddag gelijk na de lunch aan de slag gegaan, toevallig op mijn eerste bladen ook hartjes... en het ging eigenlijk weer vrij snel, ben benieuwd naar de anderen... en heb alweer zin in morgen...
Anoniem zei…
Ik doe ook dit jaar weer mee! Omdat ik vorig jaar mijn blogjes gewoon "dag x" heb genoemd kon ik dat nu niet herhalen en tel ik dus gewoon verder.
Klik, klik, klik.... oo wat heerlijk om lekker door te klikken en jullie werkstukken te zien!
Ellen zei…
Hallo lieve medeplakkers en -schrijvers
Ja leuk, al enkele dagen verheugde ik met op deze festiviteit. Gisteren mijn eerste collage gemaakt. Vandaag wat tekst erbij. En meteen aan de slag met collage 2. Maar eerst: een tas koffie en jullie werk bewonderen. Veel pelzier! Ellen
Fijn dat je er bent!

Om de een of andere reden deed je link het niet. Ik heb de link aangepast en hoop dat iedereen nu wel door kan klikken.
Anoniem zei…
Loop een beeeetje achter, maar ik heb dag 1 geplaatst en dag 2 en 3 volgen morgen.... druk in de weer geweest in de tuin vandaag en 'savonds uit eten geweest met goede vrienden. Morgen verwachten ze in de ochtend eerst regen, dus dan heb ik mooi de gelegenheid om me in mijn hobby kamer op te sluiten :)
Doe het vooral op je eigen tempo. Helemaal niet nodig om te haasten... Plakken en schrijven is toch vooral bedoeld om te onthaasten ;-)).

Populaire posts van deze blog

Kunst kijken en je dagboek

Woman and child (Sam Jinks)
Half juni was ik bij de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in de Kunsthal in Rotterdam. Hoewel het best druk was, was er genoeg ruimte om even echt stil te staan bij sommige beelden. Waar ik in het schrijven altijd een beweging van buiten naar binnen maak, is dat in het bekijken van kunst niet anders. Lange tijd stond ik stil bij het beeld Woman and Child van Sam Jinks. Ik zag hoe mensen er even bleven staan en weer verder liepen. Ik zag mensen foto's maken, maar niet echt kijken. Ik telde ook af en toe hoe lang mensen nu werkelijk bleven staan. Niet zo lang dus. Zelf bleef ik staan en dwaalde met mijn blik naar binnen. Wat voelde ik bij dit beeld? En terwijl ik daar stond, rolden de tranen over mijn wangen. 
"Wat raakt je?" vroeg mijn kunstmaatje. In eerste instantie had ik er geen woorden voor, het raakte me. Dat is in feite al meer dan genoeg. De woorden kwetsbaarheid en verbinding kwamen op als omschrijving voor mijn gevoel. Maar er ge…

Schrijf je mee?

Nadat ik 's morgens een rondje heb gewandeld, zit ik graag nog even in de tuin. Ik zie vlinders, hommels, libellen en waterjuffers. Helaas is het aantal bijen de laatste jaren echt heel sterk verminderd ondanks alle "bijenplanten" in de tuin. Maar er zijn ook ontdekkingen, zoals een kleine veldmuis die geniet van de aardbeien en de zwartkop, een vogeltje dat ik nog niet eerder in de tuin had ontdekt. 
Als ik mezelf het cadeau geef om 5 of 10 minuten te gaan zitten en te kijken naar de wereld om me heen, is er vaak veel meer te zien dan ik in eerste instantie dacht. Probeer het maar eens uit. Nog leuker wordt het om daar vervolgens ook eens over te schrijven. Toch heb ook ik niet altijd even veel inspiratie en zijn kleine hulpmiddelen zoals een woordendoosje fijne hulpmiddelen.
Speciaal voor deze zomer heb ik een A4-tje gemaakt met 35 zomerse schrijfopdrachten. Op het inspiratieblad vind je naast de opdrachten ook wat schrijftips en een suggestie om het blad te gebruiken…

tip: gratis schrijfproject 2019

Hoewel ik niet zou bloggen tot eind januari, maak ik voor deze tip een uitzondering. Christine de Vries van Shodo heeft voor haar nieuwsbrieflezers een mooi jaarproject ontwikkeld. Als basis worden citaten van Etty Hillesum gebruikt, waarop je al schrijvend gaat reageren. Mij inspireert het om te schrijven met de wijze woorden van Etty, misschien jou ook wel.

Meer informatie vind je op Shodo.