Doorgaan naar hoofdcontent

plak-en-schrijf 2012: dag 1

Buiten is het nat. De wind laat flink van zich horen en mijn straat ligt inmiddels bezaaid met gele blaadjes. De herfst is er nu toch echt. Lekker weer om binnen achter de tafel te kruipen om een plak-en-schrijf pagina te maken.

foto volgt nog


p&s 2012: dag 1

In mijn dagboek zitten nog een paar voorbewerkte pagina's. Meestal maak ik die verder af met tekenen of schilderen, maar vandaag is het ook een prima ondergrond voor de plak-en-schrijf. Ik vond namelijk mijn verzameling harten weer in mijn collagemap terug. En zeg nu zelf? Roze en harten gaan toch prima samen?!


Deel je werkstuk. Vul je link naar jouw foto/blog in in de onderstaande lijst. Dan kan iedereen ook jouw plak-en-schrijf pagina bewonderen.

Reacties

By Aline zei…
Vanmiddag gelijk na de lunch aan de slag gegaan, toevallig op mijn eerste bladen ook hartjes... en het ging eigenlijk weer vrij snel, ben benieuwd naar de anderen... en heb alweer zin in morgen...
Anoniem zei…
Ik doe ook dit jaar weer mee! Omdat ik vorig jaar mijn blogjes gewoon "dag x" heb genoemd kon ik dat nu niet herhalen en tel ik dus gewoon verder.
Dagboekdingen zei…
Klik, klik, klik.... oo wat heerlijk om lekker door te klikken en jullie werkstukken te zien!
Ellen zei…
Hallo lieve medeplakkers en -schrijvers
Ja leuk, al enkele dagen verheugde ik met op deze festiviteit. Gisteren mijn eerste collage gemaakt. Vandaag wat tekst erbij. En meteen aan de slag met collage 2. Maar eerst: een tas koffie en jullie werk bewonderen. Veel pelzier! Ellen
Dagboekdingen zei…
Fijn dat je er bent!

Om de een of andere reden deed je link het niet. Ik heb de link aangepast en hoop dat iedereen nu wel door kan klikken.
Anoniem zei…
Loop een beeeetje achter, maar ik heb dag 1 geplaatst en dag 2 en 3 volgen morgen.... druk in de weer geweest in de tuin vandaag en 'savonds uit eten geweest met goede vrienden. Morgen verwachten ze in de ochtend eerst regen, dus dan heb ik mooi de gelegenheid om me in mijn hobby kamer op te sluiten :)
Dagboekdingen zei…
Doe het vooral op je eigen tempo. Helemaal niet nodig om te haasten... Plakken en schrijven is toch vooral bedoeld om te onthaasten ;-)).

Populaire posts van deze blog

Bambook - review

Het is altijd leuk om verrast te worden. Dus toen ik via via een Bambook kreeg, maakte mijn hart een sprongetje. Een paar jaar geleden had ik al eens met iemand een gesprek gevoerd die dit notitieboek echt elke werkdag gebruikte. Ze was dolenthousiast. Toendertijd zag ik wel de mogelijkheden, maar ik dacht niet dat ik het zelf veel zou gebruiken. Het leek me nogal omslachtig om iedere keer weer een foto te maken van alles wat je aan aantekeningen wil bewaren.

Had ik het even mis. Nu ik er een heb, gebruik ik hem intensief en bespaar op die manier veel papier dat ik anders zou weggooien. Het valt me op dat ik veel van de geschreven dingen wis ik zonder dat ik er ooit een foto van heb gemaakt. Maar het is me helaas ook al een keer overkomen dat ik 5 pagina's geschreven had, ervan overtuigd was dat ik wel foto's had gemaakt en de pagina's wiste. Tja... dat gaat me vast geen tweede keer overkomen.


De buitenkant
Mijn Bambook heeft een bamboe omslag. Lekker stevig en dat maakt o…

ik ga verhuizen!

Op 27 januari 2011 schreef ik hier mijn eerste blogpost. Vandaag is het mijn laatste op deze plek. Met heel veel plezier heb ik geschreven over dagboeken en alles wat daar al zo bij komt kijken. Maar ik voelde al een hele lange tijd dat er verandering moest komen. Talloze keren heb ik een nieuw blog aangemaakt, maar geen van die pogingen heb ik ooit echt online gezet. 
Maar vandaag is het de dag. Ik ga verder schrijven op Seizoenskrabbels.

Dank je wel, lieve lezer, voor al je aandacht in de afgelopen jaren. Ik hoop dat je met me mee zult verhuizen.

waar reageer je op?

Stel je voor dat dit jouw keukenla is. Wat gebeurt er dan in jouw hoofd? Wat voel je bij het zien van deze foto?

Mijn eerste reactie is er een van afkeuring en schaamte. Daarna volgt de actie uitstellen: ik doe de la weer dicht en laat het voor wat het is. Ik reageer hiermee op de negatieve gevoelens die ik ervaar. Gevoelens die ik liever niet zou hebben. Het sluiten van de keukenla is eigenlijk niets minder dan het weglopen voor dat gevoel. Dit gebeurt allemaal in luttele seconden. Omdat ik niets aan deze situatie doe, overkomt dit me de volgende keer dat ik de la open het hele proces opnieuw.

Maar het kan ook anders. Ik kan mezelf ook vragen stellen: Welk gevoel levert een schone la me op? Hoeveel tijd kost het me om dit schoon te maken? Met die vragen reageer ik op dat wat ik eigenlijk wil: genieten van een schone la.

Hoe kun je dit voorbeeld nu gebruiken bij bijvoorbeeld schilderen, tekenen of schrijven? Observeer eens bij jezelf wat er gebeurt als je "weer niet" geschr…