woensdag 3 oktober 2012

plak-en-schrijf tiendaagse 2012

dag {7}

Wanneer heb jij voor het laatst gespeeld met pen en papier? Gisteren nog? Langer geleden? Of is de drempel om iets te maken nog heel erg hoog? A.s. vrijdag 5 oktober start de tweede Plak-en-Schrijf 10-daagse, waarin ik je wil uitdagen tot gewoon lekker te knippen, plakken en te schrijven. Het gaat om het hebben van plezier. Hoe het eindresultaat eruit komt te zien, dat is eigenlijk minder belangrijk. Want hoe vaker je kunt ervaren dat het leuk is om te doen, hoe meer je geneigd zal zijn om deze activiteit vaker te doen. Dan komt het werken aan mooie eindresultaten vanzelf.

Ook dit jaar kun je weer meedoen. Als je zelf een site of een weblog hebt, dan kun je onder de desbetreffende dag een link naar jouw collage zetten, zodat andere mensen jouw werkstuk ook kunnen zien. Die link zet je in de speciale widgetbox, net zo een als je hieronder ziet. Het is wel handig om de url te plaatsen van dat ene logje en niet de url van je hele weblog/site. Op die manier komen de lezers direct bij jouw werkstuk uit en kunnen daar dan misschien ook een reactie achterlaten. Heb je geen site of weblog dan kun je een foto van jouw collage naar mij mailen. Ik zal alle inzendingen in de loop van de 10-daagse hier plaatsen. Je hoeft niet alle 10 de dagen mee te doen. Zelfs als je maar 1 bijdrage maakt, is het delen van jouw ervaring ook van harte welkom!

De vaste lezers weten misschien dat de meeste logjes normaal gesproken rond de klok van 10 uur verschijnen. De komende dagen zal dat dus niet het geval zijn omdat ik van te voren niet echt kan plannen wanneer ik mijn collage maak. Dus staat er nog geen collage op mijn weblog? Heb dan even geduld en probeer het later op de dag nog eens een keer.

Doe je mee? Vul dan je naam en de url van je weblog/site in. Dan kunnen we alvast een beetje kennis maken.


***

over beeldrecht
In mijn collages gebruik ik foto's en illustraties uit tijdschriften. Die foto's en illustraties zijn door iemand gemaakt die daar zijn brood mee verdient. Ik recycle deze als het ware, maar besef tegelijkertijd wel dat er altijd iemand zal zijn die in feite het beeldrecht heeft. Niet iedereen zal het prettig vinden dat zijn/haar werk "verknipt" is en dat dat dan ook nog gepubliceerd wordt. Mijn collages zijn niet te koop. Ze hebben als enig doel om lekker creatief bezig te zijn. Mocht u (jij) desondanks toch bezwaar hebben tegen de publicatie van een van mijn collages met een van uw (jouw) afbeeldingen, laat me dat dan weten. Mijn e-mailadres vindt u onder het tabje contact.

7 opmerkingen:

Kriebels en Krabbels zei

Welkom Wendy!

Aline zei

Ik zal er weer zijn... ;)

Ellen zei

YES! Weer een heerlijke tiendaagse. Ook ik schuif weer graag aan. Hallo Wendy, Aline en K&K, goed gezelschap! Dankzij de vroegtijdige aankondiging ben ik dit keer goed voorbereid met schaar, stapel tijdschriften. Trouwens mijn zoon noemde dat laatste 'een toren boekjes' toen hij klein was. Dus dan benoem ik mezelf vandaag maar maar tot plak-en-schrijfprinses! En nu...aan de slag! Tot zo.

voeteninhetwater zei

Ik vond het vorig jaar erg leuk om te doen dus ik ga ook dit jaar weer erg mijn best om mee te doen... Twijfel er alleen aan of het elke dag zal lukken.

Kriebels en Krabbels zei

Leuk!

Kriebels en Krabbels zei

Ik ben benieuwd!

Kriebels en Krabbels zei

Voel je niet bezwaard als het niet iedere dag lukt. Alles mag... ook al maak je er maar 1!