Doorgaan naar hoofdcontent

agenda

Hoewel ik een digitale agenda heel erg handig vind, lukt het me toch niet om afscheid te nemen van de ouderwetse agenda die vraagt om een potlood of pen. Het kiezen van een nieuwe agenda kan heel simpel zijn. Je koopt gewoon dezelfde agenda die je het jaar daarvoor ook al gebruikte. Maar levens veranderen en agendawensen veranderen mee, zo ervaar ik dat zelf tenminste. In de afgelopen jaren gebruikte ik de Modron Vrouwenagenda. Een klein handzaam boekje dat prachtig vormgegeven is. Maar wat ik miste was schrijfruimte en dus sleepte ik naast mijn agenda vaak nog twee boekjes mee in mijn tas (mijn dagboek en een inspiratieboekje). Dat zou toch op een handigere manier moeten kunnen. In de kantoorboekwinkel vond ik een handzame agenda van Moleskine. Het had dezelfde grootte als mijn inspiratieboekje en dat leek me een goede optie om het aantal boekjes in mijn tas te verminderen. Maar de praktijk was toch anders. Het was inderdaad een handig boekje. Het was prettig om schrijfruimte naast het agendagedeelte te hebben, maar eigenlijk was het te klein. Daarom zocht ik naar een grotere agenda, maar die moest er wel wat gezelliger uit zien dan de standaard Moleskine. Ik vond speciale Moleskines (zie hier), maar koos uiteindelijk voor een mooi roze exemplaar uit de Leuchturm1917 serie.

Reacties

Dit jaar kwam mijn agenda-voor-in-de-tas bij Flowmagazine vandaan. Ik was en ben erg tevreden. Dus ook het komende jaar is het weer Flowmagazine geworden. Onze thuisagenda, met een vast plekje naast de telefoon is die van Paolo Coelho geworden. Dit jaar als thema 'Ontwikkeling', met mooie afbeeldingen van Catalina Estrada voor de broodnodige inspiraties. Te groot voor in mijn tas, wel fijn voor in huis. Enige nadeel is, dat wij met z'n tweeën 3 agenda's hebben en dan ook een agenda-overleg moeten inlassen. Heeft ook weer een voordeel: een fijne klus, ongeveer één uurtje per 14 dagen. Wij maken er een feestje van. Hoe gaat dat bij jullie?
De basis is de digitale agenda (iCal) waarin we alle afspraken invoeren. Heel handig, maar ik merk dat ik het toch nog altijd fijn vind om een gewone geschreven agenda bij me te hebben. De kinderen hebben zelf nog geen digitale agenda en schrijven hun afspraken "gewoon" op de keukenkalender (die ik dan weer overneem in de digitale agenda als dat nodig is). Ik ruim elke week wat tijd in om de keukenagenda (en mijn eigen boekje) bij te werken zodat ik niet steeds naar mijn computer of iPod Touch hoef te grijpen.

Populaire posts van deze blog

Kunst kijken en je dagboek

Woman and child (Sam Jinks)
Half juni was ik bij de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in de Kunsthal in Rotterdam. Hoewel het best druk was, was er genoeg ruimte om even echt stil te staan bij sommige beelden. Waar ik in het schrijven altijd een beweging van buiten naar binnen maak, is dat in het bekijken van kunst niet anders. Lange tijd stond ik stil bij het beeld Woman and Child van Sam Jinks. Ik zag hoe mensen er even bleven staan en weer verder liepen. Ik zag mensen foto's maken, maar niet echt kijken. Ik telde ook af en toe hoe lang mensen nu werkelijk bleven staan. Niet zo lang dus. Zelf bleef ik staan en dwaalde met mijn blik naar binnen. Wat voelde ik bij dit beeld? En terwijl ik daar stond, rolden de tranen over mijn wangen. 
"Wat raakt je?" vroeg mijn kunstmaatje. In eerste instantie had ik er geen woorden voor, het raakte me. Dat is in feite al meer dan genoeg. De woorden kwetsbaarheid en verbinding kwamen op als omschrijving voor mijn gevoel. Maar er ge…

Schrijf je mee?

Nadat ik 's morgens een rondje heb gewandeld, zit ik graag nog even in de tuin. Ik zie vlinders, hommels, libellen en waterjuffers. Helaas is het aantal bijen de laatste jaren echt heel sterk verminderd ondanks alle "bijenplanten" in de tuin. Maar er zijn ook ontdekkingen, zoals een kleine veldmuis die geniet van de aardbeien en de zwartkop, een vogeltje dat ik nog niet eerder in de tuin had ontdekt. 
Als ik mezelf het cadeau geef om 5 of 10 minuten te gaan zitten en te kijken naar de wereld om me heen, is er vaak veel meer te zien dan ik in eerste instantie dacht. Probeer het maar eens uit. Nog leuker wordt het om daar vervolgens ook eens over te schrijven. Toch heb ook ik niet altijd even veel inspiratie en zijn kleine hulpmiddelen zoals een woordendoosje fijne hulpmiddelen.
Speciaal voor deze zomer heb ik een A4-tje gemaakt met 35 zomerse schrijfopdrachten. Op het inspiratieblad vind je naast de opdrachten ook wat schrijftips en een suggestie om het blad te gebruiken…

tip: gratis schrijfproject 2019

Hoewel ik niet zou bloggen tot eind januari, maak ik voor deze tip een uitzondering. Christine de Vries van Shodo heeft voor haar nieuwsbrieflezers een mooi jaarproject ontwikkeld. Als basis worden citaten van Etty Hillesum gebruikt, waarop je al schrijvend gaat reageren. Mij inspireert het om te schrijven met de wijze woorden van Etty, misschien jou ook wel.

Meer informatie vind je op Shodo.