links of rechts?


Heb je wel eens met je andere hand geschreven? Het is echt een leuke oefening om te doen. Pak een pen of een viltstift en je dagboek. Schrijf je eigen naam eens op met je andere hand. Misschien zit je wel met het puntje van je tong tussen je lippen of tanden geklemd om het zo netjes mogelijk te doen. Als je de smaak een beetje te pakken hebt, probeer dan eens wat zinnen te schrijven:

* Ik schrijf altijd met....
* Ik schrijf nu met.....
* Zo schrijven voelt.....

Je zult zien dat je niet echt netjes schrijft. Sommige letters zullen je misschien niet zo goed lukken, maar het is zeker wel mogelijk om met je andere hand te schrijven als je afstand kunt nemen van het feit dat je teksten er netjes en mooi geschreven uit moeten zien. Als je het aandurft, schrijf dan eens 3 of 5 minuten achter elkaar met je onhandige hand. Het is echt de moeite waard om je teksten achteraf nog eens door te lezen. Soms schrijf je hele andere dingen dan dat je normaal zou schrijven. Probeer het maar eens uit.

In het Schrijfhandboek van Saskia de Bruin is er een hoofdstukje gewijd aan deze vorm van schrijven, maar de bron is voor mij toch het boek The Power of Your Other Hand van Lucia Capacchione. In het boek worden theorie, voorbeelden en oefeningen voor schrijven en tekenen met je niet-dominante hand gecombineerd.

Reacties

Anoniem zei…
Wat leuk dat je dit weer eens onder de aandacht brengt. Het is een oefening die ik regelmatig doe en sta er vaak versteld van wat er tevoorschijn komt....