Pen en Papier: september 2013

Papier
Merk notitieboeken zijn duur en als je niet heel veel geld uit wilt geven koop dan eens een schrift met een effen kaft en wat washi tape. Zoals je hier kunt zien. Washi tape vind je in hobbywinkels, maar ook de Hema of de Action hebben het in het assortiment.

Leuchtturm 1917 - een notitieboek met mooie kleuren kaften en fijn schrijfpapier. Bekijk het onderstaande (reclame)filmpje maar eens over het maken van zo'n boekje.


En dat kleur niet alleen bij Leuchtturm voorkomt, kun je ook zien in de Moleskine webwinkel.


Tekenen in je dagboek
Gepubliceerde Art Journals kwamen vaak van Engelse of Amerikaanse bodem. Een paar jaar geleden (2007) verscheen bij uitgeverij A3 het boek Zho van Marloes Lasker, maar inmiddels zijn er ook twee prachtige boeken van Lou Niestadt verschenen: Groots en Meeslepend leven en Less is Luxe.

Wil je zelf ook tekenen, maar heb je geen idee wat. Neem dan eens een kijkje bij EDM (every day matters) met meer dan 300 tekenuitdagingen.

Ter inspiratie wil ik ook graag het weblog van Gwen Diehn vermelden. Iedere keer weer kijk ik met veel plezier naar haar pagina's. Van haar zijn de boeken The decorated Page en The decorated Journal samengevoegd tot een nieuw boek. Neem hier maar eens een kijkje.


De diepere betekenis van een collage
Op twitter kwam het bericht voorbij dat het boek Soulcollage van Seena Frost in het Nederlands vertaald gaat worden. Wat mij betreft echt een aanwinst. Het oorspronkelijke boek is soms best lastig om te lezen. Wil je meer weten? Klik dan eens naar uitgeverij A3.


Reacties