kleurrijke pagina's - 1 tot 7

In de serie gouwe ouwe zie je dagboekpagina's uit mijn boekjes gemaakt met verschillende materialen en technieken. Soms stond het resultaat van iets moois maken voorop, soms was er intuïtief een kleurvlak of een tekening waarbij ik een tekst schreef. Het laat als het ware mijn ontdekkingstocht zien in het land van de kleurrijke dagboeken.

Hieronder vind je een korte beschrijving van het materiaal dat gebruikt is en de werkwijze.

Pagina 1 - the roads I travel
Materiaal en werkwijze:
De basis voor de pagina is het maken van vlakken met schilderstape. De basisvlakken zijn bewerkt met VersaMagic (chalk ink pad). Daarna zijn de vlakken gevuld met andere materialen zoals foto's, stukjes landkaart, gelpen, glamour paint en stempels. Vrij naar een idee van Gwen Diehn.

Pagina 2 - rondrennen in cirkels
Materiaal: zijdevloei, lijm, schaar
Een pagina die in feite met elk soort papier is te maken. Je knipt cirkels in verschillende maten en plakt ze vervolgens in een willekeurige volgorde op. De tekst schrijf je erover of erom heen.

Pagina 3 - Elke golf is de zee
Materiaal: VersaMagic stempelkussen, sponsje
Een pagina die zomaar ontstond door het spelen met wat inkt op een sponsje. Door de associatie met de zee en een citaat van Willigis Jäger ontstond een nieuwe tekst.

Pagina 4 - Herfstbladeren
Materiaal: Neo Color II, watervaste stift, waterbrush
De eerste stap is tekenen met watervaste stift om vervolgens de vlakken met kleur in te vullen. Neo Color II is een oliepastel die in water oplosbaar is (zie voor meer info hier). Het nadeel is dat er vrijwel niet overheen te schrijven is. Ik heb tenminste nog geen pen gevonden die op dit materiaal ongeschonden de eindstreep haalt.

Pagina 5 - Spinnenweb
Materiaal: stempelkussen VersaMagic (twee kleuren), gekleurd papier, fineliner
Als eerste maak je een gekleurde ondergrond. Ik deed dat met VersaMagic. Daarna plakte ik de bomen op het papier en tekende een spinnenweb. Op de kleine kaartjes staan de dingen die ik dat jaar "gevangen" had.

Pagina 6 - Meditatie
Materiaal: oude tijdschriften, lijm, schaar, acrylverf, witte gelpen, gekleurde fineliner
Soms vind je prachtige plaatjes die samen een geheel vormen. Door de kleur van de rand en de kleur van de fineliner af te stemmen op de kleine foto's ontstaat al snel een geheel.

Pagina 7 - Een intuïtieve collage
Materiaal: oude tijdschriften, lijm en een schaar.

Reacties