lucht

Nog even een rondje fietsen

Ken je dat? Je zoekt naar iets en vervolgens mest je een hele kast uit omdat je denkt dat het voorwerp dat je nodig hebt ergens in die kast moet liggen. 

Ik gooide een stuk of 20 tassen en tasjes weg. Ik zag dat ik nog zo'n 10 rollen inpakpapier had en dat ik voorlopig geen aanbiedingspakken afwasmiddel meer hoefde te kopen. Ik ordende alle boodschappen en liet alles wat over de datum was in de grote container verdwijnen. De kast werd leger en leger en er onstond een zee aan ruimte. Maar dat ene hulpstuk van de stofzuiger was en is helaas nog steeds onvindbaar.

Er zijn zoveel manieren om innerlijk ruimte te maken: meditatie, schrijven, schilderen, dansen of fietsen. Alles helpt om uiteindelijk te kunnen horen wat echt gehoord mag worden. Maar eigenlijk is het net zo als met die kast. Er moet af en toe een aanleiding zijn om schoon schip te kunnen maken. Juist in het midden van alle hektiek vind ik het vaak erg moeilijk om bewust tijd te maken voor de dingen die mij innerlijk ruimte geven. 

En dus daag ik mezelf uit om het tekenen weer op te pakken. Eerst met een kleine oefening van Carla Sonheim om daarna weer in de voetsporen van Clare Walker Leslie en Gwen Diehn te treden.

upload

Reacties

Karien zei…
Leuk geschreven en een geinige hond!
Mooie reminder. Dank!