kleurrijk (1) - zelf kleuren

#100_mandalas #makeyourmark nr. 15-19

Er zijn vele manieren om je dagboek kleurrijker te maken. Je kunt zelf tekenen en schilderen, maar als je die drempel te hoog vind dan zijn er nog genoeg andere manieren om meer kleur aan te brengen. In de komende tijd zul je wat bijdragen vinden onder de titel kleurrijk. Ik hoop dat het je inspiratie geeft om zelf ook eens wat uit te proberen.

In mijn kast staat het Klein Mandala Kleurboek van Hanneke Koop. Het boekje is flink gehavend want al jaren knip ik er steeds kleine mandala's uit die ik in allerlei boekjes plak. Dat kan bij dit boekje makkelijk omdat de mandala's maar aan een kant van het papier gedrukt zijn. 

Het toevoegen van kleine kleurplaten in je dagboek is een fijne manier om kleur toe te voegen. Je kunt een enkel plaatje bij je tekst plakken, maar je kunt er ook een hele pagina mee vullen. Die pagina hoeft niet in een keer af te zijn. Je kunt er steeds weer naar terugkeren. Het is ook een manier om bijvoorbeeld kleurcombinaties of materialen uit te proberen. De ene stift is tenslotte niet de andere.

Je hoeft trouwens geen boekjes aan te schaffen. Er is ook heel veel gratis te downloaden. Houdt er dan wel rekening mee dat printerinkt van een gewone printer niet waterproof is. Mogelijk kunnen de zwarte lijnen afgeven of uitlopen als je stift gebruikt.


Reacties

Anoniem zei…
leuke kleurboeken voor 0,99 cent bij de Action