kleurrijk (2) - oude boeken

Vondst

Het lijkt wel of het aantal kringloopwinkels groeit bij ons in de stad. Het ene na het andere initiatief verschijnt. En het mooie is dat ze allemaal toch weer hun eigen specialiteit hebben. De kringloopwinkel in het centrum heeft veel literatuur staan en de tweedehandsboekenwinkel aan de andere kant van het centrum heeft een hele volle kast met tweedehandsspellen. Nog geen straat verder is de andere tweedehandsboekenwinkel overgenomen en staat de helft van het inventaris nog in dozen. Juist in die winkel tikte ik twee prachtige fotoboeken op de kop voor in totaal 4 euro. Het papier is niet van de glanspapier maar prachtig mat en daarom goed te bewerken met stift of verf. Tenminste zo had ik het bedacht. Bij thuiskomst ontstonden er toch andere idee├źn.

Hoewel je zo'n oud boek prima kunt bewonen met inkt, verf en gesso, kun je er ook pagina's uit scheuren. Met het fotomateriaal kun je randen maken. Maar laat je ook eens inspireren door de foto's zelf. Blader door het boek en kijk wat je aanspreekt. Plak die foto's op een willekeurige plek in je dagboek en als je bij zo'n illustratie bent aanbeland schrijf dan over dat wat er als eerste op komt.

Wanneer je het zonde vindt om een pagina uit een boek te scheuren kun je in je tekst altijd verwijzen naar de titel en de pagina van het boek. Maar juist als je dit zo moeilijk vindt om te doen, dan daag ik je uit om het toch eens te proberen. Schrijf op wat je lastig vindt en probeer jezelf uit te dagen om je weerstand te overwinnen.

Reacties