help! papiervraag

Tot nu toe zijn de Leuchtturm 1917 notitieboekjes voor mij echt het allerlekkerste papier om op te schrijven. Het zijn stevige boekjes, mijn inkt bloedt niet door de pagina heen en het papier is heerlijk glad. Er is alleen een maar. Het zijn boekjes 250 pagina's en voor sommige (schrijf)projecten wil ik graag een dunner boekje gebruiken.

Ik heb wat ervaring opgedaan met het Optik papier van Oxford. Het schrijft echt lekker, maar  helaas zijn er geen dunne blanco schriftjes in het assortiment. Ook de Hema heeft vooral papier met lijntjes. Tja.... Het Midori papier schrijft ook goed, maar de boekjes zijn wat aan de smalle kant.

Uiteindelijk kocht ik een setje Moleskine schriftjes met een Kraftomslag (van dat bruine papier), maar wat een teleurstelling. Ik zie zoveel goede reviews voorbij komen, maar mijn inkt bloedt door, welke vulpeninkt ik ook gebruik. Ik beschrijf de bladzijden nu maar aan een kant om zo toch de boekjes vol te krijgen.

Dus heeft er iemand nog tips voor dunne blanco schriftjes (maximaal A5-formaat) zonder spiraal waarbij vulpeninkt niet doorlekt?

Reacties

Ik heb jouw probleem niet omdat ik altijd met balpen schrijf. Maar ik ben wel verslaafd aan schriften! Binnenkort ga ik erover bloggen.
Hopelijk heeft iemand anders een tip voor je,
groetjes Kakel
Tanja Orme zei…
Clairefontaine!
Oa te verkrijgen bij Papier-Royaal: http://www.papier-royaal.nl/t/1/p/detail/i/718/geniet-slappe-kaft-a5-blanko.html

Het papier lijkt erg op dat van Oxford.
Dank je wel Tanja voor de tip!