alfabet

Untitled

Met de letters van het alfabet kun je vele kanten op. Je kunt ze stempelen of zelf tekenen. Maar je kunt ook letters uit tijdschriften knippen of stickertjes kopen en die plakken. Wat je ook doet, het voegt altijd kleur aan je dagboek toe.

Maar wat kun je er daarna mee doen, vraag je je misschien af. Een paar ideeën:

1. Zet jezelf eens in het zonnetje. Neem jezelf als onderwerp en vul bij elke letter woorden aan die het eerste bij je op komen.

2. Ga je op vakantie? Maak dan eens een alfabet en vul de letters aan met woorden die je tijdens je vakantie bent tegen gekomen. Misschien woorden in een vreemde taal, straatnamen, mensen die je ontmoet hebt, namen van plekken die indruk hebben gemaakt of gerechten die je hebt gegeten.

3. Gebruik het alfabet als brainstormmiddel. Kies een onderwerp en schrijf bij elke letter een associatie op die voor jou verbonden is met het onderwerp.

4. Maak elk seizoen een alfabet. Welke woorden zie je steeds terugkeren? Welke woorden zijn er aan welk seizoen verbonden?

5. Vind je het leuk om haiku te schrijven? Gebruik dan elke letter als eerste letter van je gedicht. Zesentwintig haiku in één keer schrijven is wat veel van het goede, dus beschouw zo'n pagina als iets waar je steeds weer naar terug kunt keren.

6. Het alfabet als schrijflijstje. Over welke woorden zou je willen schrijven? Markeer je pagina eventueel met een kleine post-it zodat je hem later makkelijk terug kunt vinden.

Reacties