Schrijf je mee?

IMG_4038

Nadat ik 's morgens een rondje heb gewandeld, zit ik graag nog even in de tuin. Ik zie vlinders, hommels, libellen en waterjuffers. Helaas is het aantal bijen de laatste jaren echt heel sterk verminderd ondanks alle "bijenplanten" in de tuin. Maar er zijn ook ontdekkingen, zoals een kleine veldmuis die geniet van de aardbeien en de zwartkop, een vogeltje dat ik nog niet eerder in de tuin had ontdekt. 

Als ik mezelf het cadeau geef om 5 of 10 minuten te gaan zitten en te kijken naar de wereld om me heen, is er vaak veel meer te zien dan ik in eerste instantie dacht. Probeer het maar eens uit. Nog leuker wordt het om daar vervolgens ook eens over te schrijven. Toch heb ook ik niet altijd even veel inspiratie en zijn kleine hulpmiddelen zoals een woordendoosje fijne hulpmiddelen.

Speciaal voor deze zomer heb ik een A4-tje gemaakt met 35 zomerse schrijfopdrachten. Op het inspiratieblad vind je naast de opdrachten ook wat schrijftips en een suggestie om het blad te gebruiken. Veel schrijfplezier!

Downloaden maar! (klik)

Reacties

Hoi, ik wil even iets zeggen.
Vijf tot 10 minuten is veel te weinig. Gun jezelf minimaal een half uurtje.
Zoals je al zegt er gebeurt zoveel om je heen.
Ten tweede wil ik zeggen dat ik een jaar geleden ergens las dat ze ook op de planten die insecten en vlinders aantrekken vergif gebruiken. Ik was er ziek van. Er stond een lijst bij van alle tuincentra die zich daar aan schuldig maken en dat waren bijna allen.

Ik heb er gewoon geen woorden voor.

Ik zeg erbij dat ik dat gelezen heb en het zelf wel geloof maar ik vind dat je nooit zomaar iets moet aannemen zonder je er meer in verdiept te hebben.

lieve groetjes
Suzan van der Goes zei…
Ha Petra,

Wat fijn zo'n zomers inspiratieblad! Ik ga er lekker mee aan de slag.
Lieve groet, Suzan